Saltar apartados

La UA participa en un cicle d'activitats mediambientals al costat del Grup Baleària i la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural


Baleraria_UA

 

Alacant. Dijous, 15 de juny de 2017

La conferència del professor de la Universitat d’Alacant, Jorge Olcina sobre el canvi climàtic en el litoral mediterrani espanyol, que va tenir lloc ahir a la Casa de la Paraula de Baleària Port, va iniciar el cicle d’activitats mediambientals que ha posat en marxa el Grup Baleària, la Universitat d’Alacant i Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, i que continuarà la pròxima tardor.

La conferència va tractar els efectes del canvi climàtic en el sector turístic i les mesures d’adaptació que s’hi poden prendre. Olcina va exposar les conseqüències socioeconòmiques que implica aquest efecte mediambiental ja que en la zona mediterrània, el desenvolupament de les noves condicions climàtiques previstes pot incrementar encara més l’exposició i la vulnerabilitat davant d’esdeveniments atmosfèrics de conseqüències catastròfiques.

Aquest cicle, que tindrà conferències, excursions i altres activitats mediambientals, és fruit del conveni de col·laboració que té el Grup Baleària amb aquestes entitats, en el marc del compromís de la naviliera amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

“L’objectiu és conscienciar la societat de la importància de cuidar el medi ambient i apostar per la sostenibilitat en els nostres usos quotidians”, va afirmar Miguel Ángel Civera, patró del Grup Baleària. “Per a això, es posaran en marxa tres tipus d’activitats: la primera són les excursions saludables pel litoral de la Marina Alta que el Grup Baleària ja està duent a terme amb els empleats, amb la finalitat de conèixer la zona i fomentar la pràctica de l’esport saludable; la segona seran conferències sobre el canvi climàtic per a conèixer les mesures de mitigació que posaran l’accent en el turisme, el mar Mediterrani i l’agricultura; i finalment el programa custòdia marina per la zona de les Rotes per a conèixer els microesculls de la reserva del cap de Sant Antoni” va explicar Civera.

Eva Valero, directora del Secretariat de Seus Universitàries de la Universitat d’Alacant, va esmentar que aquesta col·laboració que s’inicia fruit del conveni signat entre la Universitat d’Alacant (Seu Universitària de Dénia) i el Grup Baleària el passat 22 de maig “és fonamental per a contribuir en la transferència del coneixement, que és una de les funcions principals de la Universitat”. Per la seua banda, Josep Ramón Nebot, subdirector del medi natural de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural va felicitar la Fundació per aquesta iniciativa i va remarcar que els projectes sobre medi ambient tenen millors resultats i adquireixen més valor si el desenvolupament que tenen es duu a terme activament i de manera conjunta amb diferents institucions.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464