Saltar apartados

La Universitat d'Alacant dedica una gala a la transferència, la innovació i l'emprenedoria

El dijous 15 de juny, a les 19 hores, al Museu de la UA, es donaran a conèixer les iniciatives empresarials innovadores i sostenibles guardonades en la VI Edició dels Premis Impuls

A més, el rector, Manuel Palomar, lliurarà el premi “Empresa més col·laboradora en R+D 2017” a la companyia Repsol

 

Cartell_GAL·LA_IMPULS2017Alacant. Dimarts, 13 de juny de 2017

Com a colofó a les activitats que s'han dut a terme durant tot el curs per a impulsar la transferència, la innovació i l'emprenedoria en la Universitat d'Alacant, dijous pròxim, 15 de juny, a les 19 hores, a la Sala Cool del Museu de la UA (MUA) tindrà lloc la Gala Impuls 2017. Una trobada per a visibilitzar totes aquestes empreses de base tecnològica, projectes i idees innovadores que cada any sorgeixen en un campus que aposta fortament per la recerca, la innovació i la transferència del coneixement. 

Durant la Gala es coneixeran, d'entre les més de vint propostes presentades, les idees innovadores i sostenibles premiades en la VI Edició dels Premis Impuls promoguts per la Universitat d'Alacant i la Fundació Parc Científic d'Alacant de la Comunitat Valenciana (FPCA). Una edició que ha comptat amb tres categories de participació, les habituals, dirigides a iniciatives empresarials i, com a novetat, una tercera modalitat basada en la reutilització de dades obertes. 

D'altra banda, per a reconèixer l'extensa col·laboració de Repsol en matèria de recerca i transferència, el rector de la UA, Manuel Palomar, lliurarà el premi «Empresa més col·laboradora en R+D 2017» a Sonia Segura i Laura Marín, del Centre Tecnològic de la companyia.

La Gala Impuls 2017 començarà amb una taula redona sobre emprenedoria i innovació moderada per la vicerectora d’Investigació i Transferència del Coneixement de la UA, Amparo Navarro, en la qual participaran el director de l'Associació Espanyola d'Emprenedors Cientificotecnològics, Manuel Pérez-Alonso; la sòcia fundadora de l'EBT Applynano Solutions, Iluminada Rodríguez; així com el vicepresident executiu de l'Agència Valenciana d'Innovació, Andrés García Reche. 

L'acte estarà ambientat per l'espectacle musical Els sons de les pedres a càrrec de l'artista mexicana Yolitzi Villanueva. Es tracta d'una recerca teoricopràctica per mitjà d'escultures de caràcter sonor que plasma diverses expressions artístiques, així com altres àrees del coneixement com les ciències de la terra.

Com a colofó, al pati del MUA, els assistents podran recórrer una mostra de quinze projectes empresarials sorgits dels Premis Impuls i de la iniciativa YUZZ emmarcats dins del programa ua:emprèn, la majoria dels quals són empreses de base tecnològica de la Universitat d'Alacant. A més, hi haurà una petit exposició sobre el projecte «Els sons de les pedres», en què podran interactuar amb les escultures i els instruments realitzats amb pedra ornamental.

 

Autoritats

Entre altres autoritats, a més del rector de la UA i president de la Fundació Parc Científic d'Alacant, Manuel Palomar, hi assistiran els membres del jurat d'aquesta VI Edició dels Premis Impuls: les vicerectores d’Investigació i Transferència del Coneixement i d'Estudiants i Ocupació, Amparo Navarro i Nuria Grané, respectivament; el vicerector de Campus i Tecnologia, Rafael Muñoz; el director del Parc Científic d'Alacant, Joaquín Marhuenda; el president del Consell Social, Francisco Gómez; la regidora d'Ocupació i Sanitat de l'Ajuntament d'Alacant, Sonia Tirado; la regidora de Desenvolupament Local, Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig, Asunción París, i la directora del Secretariat de Transferència del Coneixement de la UA, María Jesús Pastor.

 

Més informació Gal·la Impuls 2017

Notícies relacionades

La Universitat d'Alacant atorga el reconeixement "Empresa més col·laboradora en R+D" a Repsol

La Universitat d'Alacant llança la VI Convocatòria dels Premis IMPULS per a iniciatives empresarials innovadores i sostenibles

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464