Saltar apartados

Vint alumnes de secundària participen en la UA en la tercera edició del Gigabytegirl

Les participants descobreixen d'una manera lúdica les carreres relacionades amb les tecnologies de la informació i la comunicació en la tercera edició del campus que té lloc entre el 12 i el 16 de juny

 

Gigaoctet_girl_1 Gigaoctet_girl_2

 

Alacant. Dimecres, 14 de juny de 2017

Convertir el món de la informàtica i les tecnologies de la informació en un projecte de futur per a les dones és l'objectiu de GigabytGirl, un projecte pioner en una universitat espanyola. Un total de vint alumnes de diferents instituts i centres concertats d'Alacant, Elx i Sant Vicent, d'edats compreses entre els tretze i els setze anys, participen en aquesta experiència que arriba a la tercera edició a la Universitat d'Alacant.

L'Escola Politècnica Superior, en col·laboració amb el Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat, acull alumnes de segon i tercer de secundària perque descobrisquen d'una manera lúdica les carreres relacionades amb les tecnologies de la informació i la comunicació en la tercera edició del CAMPUS GIGABYTGIRL, que té lloc entre el 12 i el16 de juny de 2017.

El rector, Manuel Palomar, ha visitat aquest dimecres les estudiants que hi participen per a conèixer de primera mà les seues impressions sobre el campus, «d’ací a uns quatre anys ja haureu de pensar com continuareu la vostra formació; ací tenim una oferta molt àmplia, i en l'Escola Politècnica Superior, com esteu coneixent, disposeu d'estudis que tindran molt a dir en el futur, una bona opció, sens dubte».

Segons ha explicat la vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat, María José Rodríguez, «el 85 % de les ocupacions a curt i llarg termini estaran directament relacionats amb els coneixements d'informàtica i les tecnologies, uns estudis que tradicionalment escullen més els homes que no pas les dones, potser per desconeixement». Amb l'objectiu de desmuntar aquests estereotips i obrir entre les dones l'enorme potencial d'ocupació que comporten, va nàixer aquesta iniciativa que s'ha inspirat en activitats similars dutes a terme pels grans gegants tecnològics com Google.

En aquest tercer campus Gigabytgirl les joves estudiants descobreixen la informàtica. Tallers de robòtica i multimèdia, amb modelatge i animació per ordinador o sobre com aprendre a construir aplicacions mòbils a través de jocs, són unes quantes de les propostes que duran a terme al llarg d'una intensa setmana en la qual compten amb docents amb una dilatada experiència professional i acadèmica, que els permetrà descobrir els aspectes més fascinants d'aquest treball i les àmplies possibilitats professionals existents.

El campus proposa una sèrie d'activitats lúdiques amb les quals les joves estudiants descobriran que la informàtica, a més de ser un camp creatiu i divertit, pot resoldre molts problemes pràctics de la vida real i contribueix a fer que el món siga més segur, amable i saludable.

Les activitats estan dirigides i tutelades per professorat, estudiants i dones professionals rellevants en el món de la informàtica que comparteixen amb les alumnes les seues trajectòries acadèmiques, professionals i personals com a docents, investigadores, emprenedores, executives, dissenyadores i desenvolupadores.

Al llarg de la setmana les participants participaran en tallers de multimèdia, robòtica i d'enginyeria de programari i rebran xarrades de mentoria i de lideratge femení. El programa inclou visites al laboratori Aurova i a la sala Multimèdia de la Biblioteca General de la UA i l'assistència a la presentació dels treballs de finalització d'estudis de l'alumnat d'Enginyeria Informàtica i Multimèdia. El punt final a aquesta iniciativa el posarà l'exposició d'idees que les alumnes realitzaran per a donar resposta a la pregunta «Què signifiquen per a tu les TIC? I tu què faries si estudiares Ciències de la Computació?»

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464