Saltar apartados

La UA signa un conveni amb la Biblioteca Nacional del Parlament de Geòrgia per a cooperació i intercanvi d'experiències

L’acord preveu la donació a la UA de llibres en georgià, entre els quals es troben la primera traducció d’El Quixot a aquesta llengua, la posada en marxa de projectes arqueològics i de turisme, la celebració del Dia de Geòrgia a la UA, i la posada en marxa d’accions formatives conjuntes per a la millora de fons documentals

 

CONVENI_UA_GEÒRGIA1 CONVENI_UA_GEÒRGIA2

 

Alacant. Dimarts 20 de juny de 2017

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, i el cònsol de Geòrgia, Beka Zarandia, han firmat aquest matí un conveni de col·laboració en el despatx rectoral, amb el qual la UA i la Biblioteca Nacional del Parlament de Geòrgia posen en marxa un projecte conjunt entre les biblioteques de les dues institucions per a la cooperació i l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques. L’acord preveu la donació de llibres en georgià a la Biblioteca de la UA, entre els quals es troben la primera traducció d’El Quixot a aquesta llengua, feta per la Biblioteca Nacional del Parlament de Geòrgia. El conveni rubricat permetrà millorar els fons documentals i l’intercanvi d’informació de publicacions importants, i també implicar els professionals experts de les dues institucions en reunions, jornades i conferències comunes en les dues biblioteques. A més, podran compartir experiències en els camps de la digitalització, publicacions electròniques, emmagatzematge d’informació, conservació i preservació, catalogació i informació tècnica en els serveis públics.

Després d’aquest primer acord, s’iniciaran diversos projectes d’àmbit cultural, entre els quals es troben la celebració del Dia de Geòrgia a la UA, que coincideix amb el Dia Europeu de les Llengües el pròxim mes de setembre, el desenvolupament de projectes arqueològics i de turisme.

El rector, Manuel Palomar, ha destacat la importància d’aquest acord i ha recordat que la Universitat d’Alacant manté una relació excel·lent amb aquest país: “Actualment la Universitat d’Alacant manté vigent un conveni de col·laboració amb la Technical University de Geòrgia, firmat al gener del 2016, per a l’intercanvi d’estudiants entre les dues universitats, dins dels acords de mobilitat internacional de la UA. Durant aquest curs acadèmic 2016/2007, la Universitat d’Alacant ha rebut el primer estudiant arribat d’aquesta universitat georgiana, que ha cursat a la UA una part dels seus estudis”.

Per la seua banda, el cònsol de Geòrgia, ha volgut agrair l’obertura d’aquesta nova via per a la difusió de la cultura de Geòrgia i per a l’intercanvi cultural, gràcies a la UA.

L’acte de signatura ha tingut l’assistència del degà de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA, Juan Francisco Mesa; Juan Antonio Barrio, coordinador acadèmic de la Biblioteca de Filosofia i Lletres; Esther Algarra, secretària general de la UA, Remedios Blanes, directora del SIBID, María Játiva, directora de la Biblioteca de Filosofia i Lletres, i la presidenta de la diàspora georgina a Alacant.

La Biblioteca General de la Universitat d’Alacant s’estructura en biblioteca central, biblioteques de facultat, biblioteques d’Instituts Universitaris i biblioteques de departaments, serveis bibliotecaris i serveis de suport. Per la seua banda la Biblioteca Nacional Ilia Chavchavadze del Parlament de Geòrgia té per missió impulsar l’activitat cultural i assegurar l’accés a la cultura mitjançant la cooperació entre administracions, institucions i entitats dels sectors culturals.


Biblioteca Nacional del Parlament de Geòrgia

És el dipòsit de llibres principal de Geòrgia, i també el més important centre cultural, educatiu, científic, informatiu i metodològic del país. La història de la Biblioteca Nacional del Parlament de Geòrgia comença a partir del 1846 quan es va fundar "Biblioteca Pública de Tiflis" sobre la base de l’Oficina del Governador General de Tbilisi. L’any 1848 la Biblioteca Pública va rebre els fons privats com a iniciativa de la Dimitri Kipiani. Des del 1955 fins al 1990, la biblioteca va tenir el nom de "Biblioteca Republicana de l’Estat" i l’any 1990 se li va atorgar el nom de "Biblioteca Nacional de Geòrgia". 

 

CONVENIO_UA_GEORGIA3

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464