Saltar apartados

La Universitat d'Alacant, seu del VIII Congrés Iberoamericà d'Universitats Promotores de la Salut

Del 27 al 29 de juny de 2017, reunirà a més de 200 participants de països com Mèxic, Costa Rica, Puerto Rico, Colòmbia, Equador, Xile, Brasil i Portugal

 

Logo_Ciups_2017

 

Alacant. Dimarts, 20 de juny de 2017

La Universitat d’Alacant presenta la VIII edició del Congrés Iberoamericà d’Universitats Promotores de la Salut, CIUPS2017, sota el lema “Promoció de la Salut i Universitat. Construint Entorns Socials i Educatius Saludables”. Organitzat juntament amb la Xarxa Iberoamericana d’Universitats Promotores de Salut (RIUPS), més de 200 participants de diverses universitats de Mèxic, Costa Rica, Puerto Rico, Colòmbia, Equador, Xile, Brasil, Portugal i Espanya es reuniran en aquesta trobada que tindrà lloc del 27 al 29 de juny de 2017 a l’aulari II del campus a la UA.

En total, una quinzena de prestigiosos ponents tractaran en sis sessions plenàries aspectes relacionats amb la promoció de la salut en política nacional i internacional, accessibilitat i inclusió o la contribució de les universitats en el desenvolupament de les polítiques i les accions de promoció de la salut a nivell nacional, regional i global.

En concret, l’esdeveniment se centrarà en sis eixos temàtics: promoció de la salut eix de totes les polítiques; Promoció de la salut, compromís de tots i per a tots; vinculació internacional i xarxes d’universitats promotores de salut; universitats promotores de salut. Per una salut incloent, inclusiva, integral i igualitària; universitats promotores de salut, aprendre, investigar i viure en salut; i perspectiva dels estudiants al voltant de les universitats promotores de salut.

A més, en sessions simultànies, es presentaran més d’un centenar de comunicacions orals i 78 comunicacions pòsters. Les sessions plenàries es faran en la sala d’actes de l’aulari II i les sessions simultànies i exposició de pòsters en diverses aules de la planta baixa del mateix aulari.

En paral·lel al programa científic, es faran reunions de treball de diverses Xarxes de professionals, investigadors i docents, com també d’estudiants per a l’intercanvi d’experiències en el desenvolupament d’estratègies i actuacions proactives per a la promoció de la salut des de la comunitat universitària.

“Amb aquesta iniciativa es pretén cercar els elements comuns, l’intercanvi i l’adaptació a cadascuna de les realitats de les diverses universitats que afavorisca la salut de la comunitat universitària. Per a això, és important promoure conductes i actituds positives cap a la cura personal però, també, incentivar el que cadascun pot aconseguir per a la cura dels altres, des d’una perspectiva incloent, inclusiva, integral i igualitària, sense oblidar la cura del nostre entorn i la necessària sostenibilitat. Des d’aquestes premisses s’ha organitzat aquest VIII Congrés Iberoamericà d’Universitats Promotores de la Salut en la Universitat d’Alacant”, explica M. Teresa Romá, directora d’Universitat Saludable de la UA i presidenta del comitè organitzador del Congrés CIUPS2017.

Dins del comitè científic i organitzador, el congrés compta amb la reina Letizia com a presidenta d’honor.´

 

RIUPS

La Xarxa Iberoamericana d’Universitats Promotores de Salut, RIUPS, va ser constituïda l’any 2007 com a part dels resultats del III Congrés Internacional d’Universitats Promotores de la Salut a Ciudad Juárez, Mèxic. Es dedica a la promoció de la salut a través de l’organització i el desenvolupament de propostes, programes, projectes i altres accions de conscienciació. En els últims anys, la RIUPS ha desenvolupat importants iniciatives en les universitats com la capacitació professional especialitzada, activitats d’investigació, publicacions, la realització d’esdeveniments, la incorporació en les universitats dels Centres Col·laboradors de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i Organització Panamericana de la Salut (OPS), o el desenvolupament de càtedres de promoció de la salut, entre d’altres.

 

Programa i informació en la web del Congrés

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464