Saltar apartados

L'empresa biotecnològica Bioithas s'uneix al Parc Científic d'Alacant

Centrada en el desenvolupament de noves dianes terapèutiques en malalties inflamatòries sistèmiques i d’òrgans específics

Alacant. Divendres, 30 de juny de 2017

Des d’ahir, la Fundació Parc Científic d’Alacant acull una nova empresa innovadora relacionada amb el sector de la biotecnologia. Es tracta de Bioithas SL, centrada en el desenvolupament de noves dianes terapèutiques en malalties inflamatòries sistèmiques i d’òrgans específics basades en l’estudi de les característiques de la microbiota, microorganismes que es troben en el cos humà.

Durant l’acte de vinculació, celebrat ahir al Parc Científic d’Alacant (PCA), el responsable de Bioithas, Vicente Navarro, va assegurar que «la nostra opció de creixement és el PCA, ja que es troba en un lloc estratègic en contacte amb grups de recerca de la Universitat d’Alacant pioners en diferents àrees».

«Hi ha un seguit d’empreses de base tecnològica al PCA dedicades a la recerca i translació industrial de coneixements científics en l’àmbit de la salut que ens interessen per a desenvolupar noves dianes terapèutiques en patologies inflamatòries idiopàtiques en temes de nutrició, digestiu, dermatologia i neurologia. La nostra línia d’R+D es basa en dades de tecnologia i en l’estudi de bacteris per al desenvolupament de tractaments en mostres biològiques», va explicar Navarro.

El projecte de Bioithas va nàixer fa dos anys a Onil de la col·laboració de l’empresa de recerca Bionou SL, dedicada a l’estudi del desenvolupament de noves indicacions terapèutiques basades en la recerca de la permeabilitat intestinal i la microbiota intestinal, amb la companyia Korott SL. Aquesta última pertany a un laboratori farmacèutic, cosmètic i fabricador de complements per a la nutrició amb 25 anys de presència en el mercat.

La signatura d’adscripció al Parc Científic d’Alacant, a més, va comptar amb el seu director i directora adjunta, Joaquín Marhuenda i Olga Francés, respectivament, i amb el soci de Bioithas i també responsable de la companyia Korott SL, José Manuel Pérez.

Amb aquesta nova vinculació, ja són més d’una desena d’empreses innovadores les que formen part del PCA de sectors tan variats com les TIC i telecomunicacions, medicina i salut, industrial, agroalimentació i biotecnologia, energia i medi ambient, i aeronàutica i automoció. En definitiva, un espai dedicat a l’excel·lència i la innovació per a incentivar les relaciones empresa-universitat i dinamitzar la transferència de tecnologia i la competitivitat del sistema econòmic.

 

Bioithas1 Bioithas2
Imatges de la signatura. (D’esq. a dta.): Olga Francés, Vicente Navarro, José Manuel Pérez i Joaquín Marhuenda

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464