Saltar apartados

La Càtedra Marjal Healthy de la Universitat d'Alacant organitza l'XI edició dels seus Premis a l'Edificació Saludable

Els premis es donaran a conèixer en una cerimònia que tindrà lloc al MUA amb la participació de cinc universitats europees

 

HHa11Alacant. Divendres, 30 de juny de 2017

El lliurament dels Premis a l’Edificació Saludable (Healthy Housing Awards) és, cada any, el resultat de diferents experiències internacionals que es duen a terme al llarg de tot el curs entre cinc universitats europees, la Universitat d’Alacant, la Robert Gordon University d’Aberdeen (UK) , la Hogeschool van Amsterdan, la Copenhagen School of Design and Technology i la Beuth Hochschule für Technik Berlin. Aquestes experiències, emmarcades en la Càtedra Marjal Healthy de la Universitat d’Alacant, promouen un nou enfocament dins del món de l’ensenyament d’Arquitectura i que entronca directament amb la filosofia saludable que la institució acadèmica advoca per aplicar a tots els aspectes de la vida i l’evolució humana.

Sota aquesta filosofia, el concepte saludable va més enllà del concepte sostenible, habitualment relacionat a la disponibilitat de recursos i a l’impacte mediambiental, en aquest cas en l’àmbit de l’arquitectura, per a orientar els processos de disseny constructius a la millora de la qualitat de vida de les persones dins dels habitatges. Una recerca que se centra a dissenyar espais saludables i per tant, edificis saludables amb l’ajuda d’eines d’última generació i que a més, incloguen Internet de les coses.

La Càtedra Marjal Healthy, creada l’any 2013, és el marc on s’inscriuen aquests tallers i experiències docents que tenen com a objectiu que els estudiants milloren les oportunitats d’ocupació en el futur professional mentre aprenen les eines de simulació (BIM) que s’estan desenvolupant de forma ràpida alhora que s’insereixen en els processos de disseny. A més, en una clara aposta per la internacionalització, tot el procés es desenvolupa en anglès. Es tracta, doncs d’una oportunitat per a l’intercanvi de bones pràctiques en l’ensenyament superior per a desenvolupar i adaptar, a més, els plans d’estudis d’Arquitectura, Fonaments de l’Arquitectura i Arquitectura Tècnica, mentre es millora la mobilitat tant del professorat com dels estudiants.

Aquesta edició, l’onzena, marca un punt i seguit en un projecte que té com a objectiu seguir creixent i adaptant-se a les noves tecnologies i maneres de fer, raó per la qual s’aprofitarà l’acte per a presentar un nou programa on l’intercanvi de coneixements entre totes les universitats participants tindrà una presència mensual i oberta tant al món acadèmic com a l’empresarial. A més, en aquesta ocasió, es presentarà també el llibre del desè aniversari en el qual s’arrepleguen els millors projectes de les últimes cinc edicions.

 

Notícies relacionades:

La Universitat d'Alacant, seu del VIII Congrés Iberoamericà d'Universitats Promotores de la Salut

Els Premis d'Edificació Saludable compleixen deu anys

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464