Saltar apartados

La Seu Universitària de Torrevella ofereix un taller de gravat experimental impartit pel pintor i escultor Rafael Maestro

 

Taller_Torrevella

 

Alacant. Dijous, 29 de juliol de 2017

La Seu Universitària de Torrevella oferirà un ‘Taller de gravat experimental’ del 10 al 28 de juliol impartit pel pintor i escultor Rafael Maestro. El curs, presentat pel regidor de Cultura, Domingo Pérez, el coordinador de la Seu Universitària de Torrevella, José Norberto Mazón, i el professor encarregat d’impartir-lo, té com a objectiu mostrar el maneig d’un tòrcul d’impressió gràfica i artística, conèixer com traslladar un dibuix o pintura a una planxa d’impressió, adaptar tècniques clàssiques a un llenguatge més senzill, actual i contemporani i treballar amb més rapidesa i llibertat per a aconseguir un concepte o expressió més clar i concís.

En la seua intervenció, l’edil ha destacat els projectes “tan importants” que s’han desenvolupat a nivell cultural i educatiu gràcies al conveni de l’Ajuntament amb la UA i que ha possibilitat la creació d’una Seu Universitària a la ciutat. Pérez ha mostrat la seua “satisfacció i la del Govern del treball que s’ha fet en el temps en què estem col·laborant”.

Mazón, que va dir estar també molt satisfet de la col·laboració entre les dues entitats i per “la gran rebuda que tenen totes les activitats que es fan de forma conjunta”, ha comentat que aquest curs va sorgir després de les exposicions que Rafael Maestro va fer de la seua mostra “Poema envasat al buit” tant al Museu de la Universitat d’Alacant com a Torrevella.

José Norberto Mazón va explicar que aquest taller “completa els Cursos d’Estiu de la Seu Universitària de Torrevella”. L’import serà de 45 euros, però tot el material necessari –2 planxes de PVC, 2 planxes de linòleum, paper, tisores i burí i qualsevol un altre que es considere apte per a experimentar, com planxes d’estampació– està inclòs en el preu de la matrícula “perquè qualsevol persona interessada en l’art puga fer-ho sense haver de fer un desemborsament per al material”. Per a més informació i inscripció: https://web.ua.es/va/seus/torrevieja/

Rafael Maestro ha comentat que aquest curs, que està dirigit a qualsevol persona que vulga iniciar-se en la tècnica del gravat, està enfocat per a desenvolupar la creativitat, la utilització de nous materials i materials experimentals en la reproducció artística, i ha assegurat que l’alumnat acabarà el curs havent estampat i seriat els seus dissenys o dibuixos propis.

 

Rafael Maestro

Rafael Maestro és un pintor i escultor madrileny, establit a Torrevella des de l’any 1965. En la dècada dels anys 80 va establir el seu estudi a San Lorenzo del Escorial (Madrid) durant sis anys, en plena expansió del que es va anomenar Movida Madrileña, on va mantenir contacte amb molts artistes de l’època com Carmelo Juanis, Patricia Gadea, Paco Igeño i d’altres molt distants generacionalment com Palacios Tardez, Luis García Ochoa, Manolo Calvo, Manuel Viola o l’escriptor Manuel Andújar. Els 90 va establir el seu estudi a Torrevella, i va fundar el grup Dos juntament amb el pintor Anselmo Mateo, que ja ha faltat. Va fer de docent en el programa europeu Horizon a Espanya i al Regne Unit durant dos anys. Des dels anys 80 inicia la seua activitat expositiva tant a Espanya com a França, Alemanya, Bèlgica, el Regne Unit i els Països Baixos, i ha sigut en aquest últim país on, els últims anys, ha fet la major part de les exposicions de la mà de la galeria holandesa Alicia Winters. A Alacant, va mantenir una important activitat amb la desapareguda Galeria Casar.

La seua obra ha sigut exposada per diverses galeries nacionals i internacionals, i també per diversos museus, entre aquests el Museu Espanyol d’Art Contemporani o l’Antropològic Nacional, com també en diverses fires internacionals com la Berliner Liste, a Berlín.

La seua instal·lació “Poema envasat al buit” va ser exposada al gener del 2017 al Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) i al març a Torrevella (Sala d’Exposicions Vista Alegre).

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464