Saltar apartados

La UA i la Universitat d'Oxford col·laboren per a desenvolupar activitats de transferència tecnològica

 

UA_UnivOxford1 UA_UnivOxford2

Imatges de la trobada. (d’esquerra a dreta) Iván Rodríguez, Víctor Pérez, Amparo Navarro i Andrea Alunni

 

Alacant. Dijous, 29 de juny de 2017

Amb l’objectiu de desenvolupar i ampliar l’activitat en matèria de transferència tecnològica, la Universitat d’Alacant i Oxford University Innovation han signat, recentment, un conveni de col·laboració. De fet, ahir mateix, la vicerectora de Investigació i Transferència del Coneixement de la UA, Amparo Navarro, va rebre a Andrea Alunni, senior adviser a Oxford University Innovation, per a explorar nous acords i línies de treball conjuntes.

Durant la trobada, Andrea Alunni va referir que “la UA té un dossier d’aprenentatge tecnològic molt important a Espanya amb més de 250 patents i des d’Oxford estem interessats a desenvolupar col·laboracions pel seu gran potencial”. En aquest sentit, Oxford gestiona una cartera de 2.500 patents “raó per la qual podem col·laborar a proporcionar la nostra experiència en el desenvolupament i la comercialització d’aquestes invencions. A més, el Servei de Gestió de la Investigació i Transferència de Tecnologia de la Universitat d’Alacant és un referent de qualitat amb professionals de primer nivell per a intercanviar bones pràctiques en matèria de comercialització de patents i creació d’spin off a partir d’I+D”, va explicar Andrea Alunni.

Per la seua banda, Amparo Navarro va assenyalar que “la Universitat d’Alacant està situada en un nivell molt rellevant en matèria de propietat intel·lectual i industrial”. Respecte a patents lidera el projecte Banc de Patents finançat per la Generalitat “per la seua posició privilegiada en aquesta matèria”, va insistir la vicerectora, i “des del punt de vista acadèmic la institució ofereix màsters pioners en Propietat Industrial i Intel·lectual com el Magister Lvcentinvs”. “Que la Universitat d’Oxford vulga intercanviar bones pràctiques i experiències ens situa, si és possible, entre les millors universitats d’Espanya en matèria de transferència de coneixement i desenvolupament de patents”, va apuntar.

La trobada, que va tenir lloc en el despatx del Vicerectorat de Investigació i Transferència de Coneixement de la UA, va tenir la presència del director adjunt del Servei de Gestió de la Investigació i Transferència de Tecnologia de la UA, Víctor Pérez, acompanyat del tècnic de l’Oficina de Transferència de Resultats de Investigació, Iván Rodríguez.

Oxford University Innovation és l’oficina de transferència més gran d’Europa amb 30 anys d’experiència. Ofereix formació especialitzada i consultoria en comercialització tecnològica i gestió de la innovació a organitzacions de tot el món. Els últims 15 anys ha format a quasi un centenar d’empreses i ha emès més d’1.500 llicències de tecnologia.

 

Notícies relacionades:

El Màster de Propietat Industrial i Intel·lectual de la Universitat d’Alacant "Magister Lucentinus" entre els millors d’Espanya

La Universitat d’Oxford tria al IUDESP de la UA per a l’edició castellana de la Revista Migraciones Forzadas

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464