Saltar apartados

La UA ofereix formació en voluntariat internacional vinculat a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible

Amb aquesta temàtica la UA ofereix un curs d’estiu l’11 al 17 de juliol a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant

 

VoluntariatAlacant. Dimecres, 28 de juny de 2017

Amb l’objectiu d’introduir el Voluntariat Internacional com un instrument en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), la Universitat d’Alacant ha programat un curs d’estiu amb aquest contingut, que tindrà lloc de l’11 al 17 juliol a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant.

La directora, Reyes González, també directora del Secretariat de Projecció Internacional i Cooperació de la UA, detalla que aquest curs contextualitzarà els ODS en el marc de l’experiència formativa de l’alumnat de la UA i afig que la UA està acreditada per la Unió Europea com a centre emissor d’aquest voluntariat des de l’any 2013. Des del 2013 la UA ha enviat 25 voluntaris a Alemanya, Àustria, Hongria, República Txeca, Lituània, Eslovàquia, el Regne Unit, Croàcia, Itàlia i Polònia. Les temàtiques en les quals han treballat els voluntaris han sigut diverses, com associacions infantils i juvenils, medi ambient i projectes de discapacitat. Actualment, la UA té pendent l’enviament d’altres 9 voluntaris els pròxims mesos de setembre a novembre del 2017.

Reyes González, assegura que “el voluntariat no és una formació reglada ni una activitat professional, però millora notablement el currículum dels estudiants i els egressats, amb una experiència internacional, amb habilitat socials i de comunicació, amb una formació en els valors de la solidaritat i, en ocasions, amb un acostament a temàtiques en les quals els voluntaris s’han format en la universitat, com educació, treball social, medi ambient, etc. Per tots aquests motius és una experiència molt recomanable a tots els joves i especialment als estudiants o els egressats universitaris”.

El curs serà impartit pels professors Carlos Gómez Gil i Carmen Cano.

 

 

Programa complet

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464