Saltar apartados

La Universitat d'Alacant aposta per la Fira del Llibre amb una extensa programació

El Servei de Publicacions desembarca en la mostra d’Alacant amb un espai propi i una trentena d’activitats entre presentacions, signatures de llibres i tertúlies amb la presència dels autors i convidats, com Enric Morera, president de les Corts

 

Fira_llibre_AlacantAlacant. Dimecres, 28 de juny de 2017

Publicacions de la Universitat d’Alacant ha fet un pas endavant aquest any en la seua aposta per la Fira del Llibre d’Alacant on estarà present amb un espai propi i una extensa programació, què permetrà als visitants conèixer l’ampli i divers catàleg de publicacions que ofereix, a través d’una programació de més d’una trentena d’activitats, en les quals participaran els autors.

La caseta de la Universitat a la Fira del Llibre serà l’epicentre de l’activitat programada per Publicacions de la UA, però no l’únic espai on podrem trobar els actes previstos per als pròxims dies. La Seu de la Universitat d’Alacant al carrer Ramón y Cajal, 4 o els espais Mini i Llegim de la Fira també seran escenari de les presentacions de les novetats editorials universitàries.

El director de Publicacions de la UA, Josep Forcadell, ha assenyalat que “els llibres editats per la Universitat d’Alacant, i que es podran trobar a la Fira, responen al compromís per fomentar la difusió i la divulgació de la investigació universitària, però al mateix temps formen un mosaic sobre la nostra societat actual, passada i també futura, a través de la història, l’assaig, la gastronomia, la ciència, l’economia o l’urbanisme, entre altres llibres que publiquem en diferents col·leccions temàtiques”.

A partir del 30 de juny la caseta de la UA serà l’escenari en què trobarem, dia rere dia, entre el divendres 30 de juny i el divendres 7 de juliol, els autors firmant els seus llibres i compartint tertúlies amb convidats i visitants. Carmen Ródenas; Naima Benaicha; Juli Martínez; Manuel Lillo; Carlos Salinas; Juan Antonio Ríos; María Teresa Molares; Gaspar Jaén; o Manuel Rodríguez Macià, són només alguns dels autors que hi trobarem i que dissabte, aquest últim, estarà acompanyat en una tertúlia pel president de les Corts, Enric Morera i per José Manuel Canales.

Les presentacions de llibres mereixen el seu espai propi, en total se’n faran dèsset, repartides entre l’espai Llegim de la Fira del Llibre i la Seu de la Universitat al carrer Ramón i Cajal. Amparo Navarro, vicerectora d’Investigació i Transferència de Coneixement presentarà, amb els autors, les últimes publicacions de la col·lecció L’Ordit, La pesca a la Mediterrània, de Josep Lluís Sánchez; Alicante en guerra, de Carlos Salinas; i Orihuela. Ciudad, río y huerta, de Juan Antonio Barrio. També es presentaran les novetats de la col·lecció “Alacant, ciutat de la memòria” coeditada amb l’Ajuntament d’Alacant, com Diario de un soldado en el frente, de José Benitez; Carmelo Alberola y Emilio Costa, d’Alejandra Alberola, i L’Alacant d’El Tio Cuc, de Manuel Lillo. També trobarem les presentacions del llibre Gastronomía alicantina, a càrrec de Josep Bernabeu, Eva Trescastro i Helena Establier.

A la Seu de la UA, es presentaran, els llibres de Antonio Gil Olcina Acondicionamiento, rectificación y regulación del Segura i Tratado de Climatología, escrit amb Jorge Olcina; Pascual Carrión. Propuestas para regenerar la economía espanyola (1913-1937), de Concha Basanta, Cabezo Redondo (Villena. Alicante), de Mauro Hernández, Broches de cinturón decorados a molde de la península Ibérica (s. VII-VI aC), d’Alberto Lorrio i Raimon Graells, i també el treball de Gaspar Jaén Formació d’una ciutat moderna de grandària mitjana: Elx i el llibre de Maria Teresa Molares, Subrayado en rojo.

A la carpa Mini es presentarà Certàmens d’experiències científiques a la Universitat d’Alacant, a càrrec d’Isabel Abril, Vicent Hernandis, Carles Martín i Josep Martines el dimarts 4 de juliol a les 20.30 hores, i a continuació Rafael García Molina farà un xou d’experiments científics per a tots els públics.

Tots els autors passaran per la caseta de la Universitat per a firmar llibres i comentar-los amb els lectors.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464