Saltar apartados

La Universitat d'Alacant participa en la commemoració del Dia de l'Asteroide

El pròxim divendres 30 de juny, el professor de la UA, Adriano Campo Bagatin, oferirà la conferència “¿Podemos desviar un asteroide?” al Planetari de Castelló

 

Dia_asteroideAlacant. Dimecres, 28 de juny de 2017

La UNESCO va declarar el 30 de juny Dia de l’Asteroide en commemoració de la detonació aèria d’un asteroide en la Sibèria russa l’any 1908 quan va passar a uns 8.000 metres d’altura. Va generar l’energia de més de 150 bombes atòmiques, i va incendiar i demolir arbres en una àrea de 2.500 quilòmetres quadrats.

Es tracta d’un dia en què centres d’investigació, observatoris i universitats fan activitats de divulgació per a donar a conèixer a la ciutadania el risc al qual està sumit el nostre planeta pel possible impacte d’un asteroide. És per això, que el professor del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal de la Universitat d’Alacant, Adriano Campo Bagatin, s’uneix als actes commemoratius amb la conferència “¿Podemos desviar un asteroide?” que tindrà lloc el pròxim divendres 30 de juny a partir de les 18 hores al Planetari de Castelló.

Campo Bagatin és un gran expert en l’estudi d’asteroides i està especialitzat en l’estudi de l’estructura interna d’aquests cossos. La seua intervenció se centrarà a explicar les peculiaritats físiques dels asteroides propers a la Terra i de l’estratègia plantejada per la missió AIDA, coordinada per la NASA i l’Agència Espacial Europea, ja que és l’únic científic espanyol membre del Comitè de Direcció d’aquesta missió que estudia com afrontar el possible impacte d’un asteroide contra el planeta.

Aquesta efemèride ja es commemora en altres països com el Regne Unit, Itàlia, Àustria, Brasil, Mèxic, Xile, entre d’altres, on s’organitzen activitats de divulgació dirigides al públic en general per a donar a conèixer la importància de seguir i estudiar els asteroides per a poder mitigar un possible impacte. De fet, el Dia de l’Asteroide té el suport de científics, inclosos diversos premis Nobel, artistes i entitats d’alta notorietat com, per exemple, la Royal Astronomical Society, European Space Agency, Astronomers without borders, California Academy of Science, Space Foundation o The Virtual Telescope Project.

 

Programació

Els actes organitzats al voltant del Dia de l’Asteroide pel Grup d'Observatoris APT són gratuïts i dirigits al públic general interessat i especialment als astrònoms aficionats. A més de la ponència del professor de la Universitat d’Alacant sobre com desviar un asteroide, astrònoms i experts oferiran les ponències: “Esa pequeña cosa llamada asteroide”; “Contribución del Observatorio de Sierra Nevada al análisis de asteroides potencialmente peligrosos”; “Cazasteroides, una app para detectar asteroides con tu móvil”; i “A vueltas con el planeta nueve”. Abans i després de l’esdeveniment es farà una observació del Sol i d’altres objectes del Sistema Solar per gentilesa de la Societat Astronòmica de Castelló.

Més informació

 

Notícies relacionades

Som capaços d’evitar l’impacte d’un asteroide sobre la Terra?

El professor de la UA, Adriano Campo Bagatin, únic investigador d’Espanya seleccionat per a participar en la missió espacial AIDA

Científics espanyols descobreixen el primer forat negre que orbita al voltant d’una estrella

La Universitat d’Alacant calcula la possibilitat que l’asteroide 2012 DA14 es trenque

La Universitat d’Alacant vol portar a la Terra mostres d’un asteroide

 

Adriano_Camp

Iimatge arxiu Adriano Camp Bagatin

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464