Saltar apartados

La Universitat d'Alacant supera el cinquanta per cent del progrés del seu Pla Estratègic

L’informe de seguiment revela que s’han posat en marxa el noranta-dos per cent de les accions previstes i preveu superar el seixanta per cent del progrés al llarg d’aquest any

El Consell de Govern aprova una doble titulació internacional entre les Universitats d’Alacant i Bamberg

 

Consell_Governe_juny1a
Consell_Governe_juny1b
Consell_Governe_juny2
Consell_Governe_juny3

 

Alacant. Dijous, 29 de juny de 2017

El Consell de Govern de la Universitat d’Alacant ha conegut en la seua reunió ordinària d’aquest dijous l’Informe anual de seguiment del Pla Estratègic UA40, iniciat l’any 2014 i que està previst que concloga el 2019. Segons les dades presentades pel seu coordinador, Ramón Rizo, «el Pla Estratègic ha aconseguit durant l’any 2016 un progrés mitjà global del 52,16 %, una xifra que anima a continuar amb el desenvolupament del pla i que ens fa preveure que al llarg de 2017 se superarà el seixanta per cent de progrés».

Durant la presentació, Rizo ha explicat que «s’estan desenvolupant un total de 151 accions de les 164 previstes, xifra que representa el 92,07 per cent d’execució» en el tercer any de vigència del pla, dels sis que consta.

L’informe recorda que les accions establides pivoten sobre sis eixos fonamentals que són la formació, la recerca i innovació, els col·lectius, les polítiques universitàries, els mitjans i recursos materials i, finalment, l’emprenedoria. «El mesurament de l’avanç de cada acció està vinculat a un o diversos indicadors sobre un total de 222», ha explicat Ramón Rizo, cosa que permet establir una anàlisi molt precisa sobre l’estat de cadascuna de les accions. Durant la presentació, Rizo ha convidat al Consell de Govern i a tota la comunitat universitària a visitar la web institucional del Pla Estratègic en la qual, a partir d’avui, estarà publicat l’informe complet. En aquest sentit, ha considerat algunes magnituds rellevants, a parer seu, per a la universitat, com l’evolució de personal, alumnat o titulacions impartides.

La presentació de l’Informe de seguiment en el Consell de Govern obeeix, tal com ha apuntat el rector, Manuel Palomar, a la vocació de transparència i a l’esperit participatiu que mouen l’actual equip de direcció. Així mateix, l’informe constitueix «un instrument de gran ajuda» a l’hora de prendre decisions per part dels òrgans de govern universitari, ha conclòs Ramón Rizo.

D’altra banda, el Consell de Govern ha aprovat la proposta del vicerector d’Estudis i Formació, Enrique Herrero, d’establir una doble titulació internacional entre les Universitats d’Alacant i Bamberg (Alemanya), per a l’obtenció de quatre títols que tindran reconeixement en els països respectius.

Herrero ha explicat que «aquesta doble titulació internacional permetrà a l’alumnat obtenir un títol de grau i un títol de màster per les universitats d’Alacant i Bamberg. Les titulacions implicades per part de la Universitat d’Alacant són els graus en Filologia Catalana, Estudis Francesos, i Espanyol: Llengua i Literatures, i el màster oficial en Espanyol i Anglès com a Segones Llengües/Llengües Estrangeres. Per part de la Universitat de Bamberg l’alumnat obtindria els títols de Bachelor in Romanistik i Master in Romanistik». La doble titulació aprovada preveu que l’alumnat inicie els estudis en la seua universitat d’origen i després d’un intercanvi de dos semestres complets en l’altra universitat, obtindria els dos títols de grau i els dos de màster de cada universitat. Per a fer-ho s’estableixen uns itineraris que cada estudiant ha de cursar per a complir tots els requisits de graduació.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464