Saltar apartados

Amb el cartell de complet, l'Illa de Tabarca acollirà enguany el "Geolodia" organitzat per la Universitat d'Alacant

A través de 13 itineraris didàctics, més de 100 monitors acompanyaran les participants i els participants per una ruta de 5 km al llarg del perímetre de l’illa

Geolodia2017

 

Alacant. Divendres, 5 de maig de 2017

Amb 1.200 participants i més de 800 persones en llistes d’espera es presenta la nova edició de Geolodia 2017 “Illa de nova Tabarca”, jornada divulgativa organitzada pel Departament Ciències de la Terra i del Medi Ambient de la Universitat d’Alacant, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alacant i el Museu de Tabarca.

Durant la jornada, que tindrà lloc aquest diumenge 7 de maig de 2017, els assistents podran gaudir de les meravelles geològiques que ofereix l’Illa de Tabarca a través d’itineraris didàctics pilotats per més de 100 professionals de diferents àmbits de la geologia i de l’enginyeria Geològica. En total, es faran 13 itineraris formatius: El mar Miocè; Els fòssils de Tabarca; Vermètids; Plataformes litorals, des de la cala de la Guàrdia i la cova del Llop Marí; Platges de Tabarca; La falla de la Mare de Déu; Mineralitzacions; Ofites; Erosió del patrimoni; Posidònia oceànica; Despreniments rocosos; El cap de Tabarca; i l’Illa Plana. Hi haurà dos punts d’eixides a les 8:30 del matí, des d’Alacant i Santa Pola.

Com ha detallat avui en roda de premsa el coordinador de l’activitat i catedràtic de la Universitat d’Alacant, Pedro Alfaro, “Geolodia és una activitat a nivell estatal que té lloc el mateix cap de setmana a totes les províncies” i, ha assenyalat, “que el d’Alacant amb la visita a la Illa de Tabarca ha sigut el que més acollida ha tingut en nombre de participants, i han quedat esgotades les places el segon dia del període d’inscripció”. A més, ha agraït tota l’ajuda que des de l’Ajuntament d’Alacant s’ha oferit a l’organització de l’activitat, especialment al regidor de Medi Ambient, Víctor Domínguez, i al director del Museu de Tabarca, José Manuel Pérez Burgos.

El regidor Víctor Domínguez ha destacat la transcendència d’aquest tipus d’activitats que permeten reforçar els objectius de la regidoria que dirigeix, entre aquests “posar en valor i reforçar tot el treball que fem al llarg de l’any en el museu, amb el Centre d’Educació Ambiental de la illa i amb totes les activitats que la mateixa Reserva Marina duu a terme”, ha indicat l’edil.

Per la seua banda, el director del Museu de Tabarca, José Manuel Pérez Burgos, ha posat de manifest el caràcter multidisciplinari de l’activitat, en la línia de treball del museu que dirigeix. Així mateix, ha insistit en la importància que té l’illa com “una fita de primer interès des del punt de vista geològic”.

Més informació

 

Notícia relacionada

Presentació Geolodia 2017 "Illa de nova Tabarca"

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464