Saltar apartados

CONVOCATÒRIA A MITJANS - Presentació Geolodia 2017 "Illa de nova Tabarca"

 

Tabarca

 

Alacant. Dijous, 4 de maig de 2017

 

Lloc: Sala de premsa de l’Ajuntament d’Alacant

Data: Divendres, 5 de maig de 2017

Hora: 11:30 hores

Hi intervindran:

- Coordinador de Geolodia i catedràtic de la Universitat d’Alacant, Pedro Alfaro

- Regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alacant, Víctor Domínguez

- Director del Museu de Tabarca, José Manuel Pérez

 

“Geolodia” 2017, que enguany tindrà com a escenari l’Illa de Tabarca, parteix de la Societat Geològica d’Espanya, l’Associació Espanyola per a l’Ensenyament de les Ciències de la Terra i l’Institut Geològic i Miner d’Espanya, i l’organització és a càrrec del Departament Ciències de la Terra i del Medi Ambient de la Universitat d’Alacant, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alacant, i el Museu de Tabarca.

El “Geolodia” es va convocar per primera vegada l’any 2008 amb l’objectiu d’acostar a la societat tant la Geologia com la professió de geòleg a partir d’itineraris didàctics guiats per experts, en llocs interessants per l’entorn geològic d’aquests. Enguany tindrà lloc la desena edició de “Geolodia” a la província d’Alacant. La jornada divulgativa tindrà lloc a l’Illa de Tabarca el pròxim diumenge 7 de maig i tindrà una mica més de 100 monitors, majoritàriament professionals de diferents àmbits de la Geologia i de l’Enginyeria Geològica, que acompanyaran els participants i les participants per una ruta de 5 km al llarg del perímetre de la illa, amb una durada aproximada de 3,5 hores. La convocatòria d’enguany ha sigut tot un èxit i s’han esgotat les 1.200 places disponibles i hi ha una llista d’espera d’aproximadament 800 persones.

La Reserva Marina de la Illa de Tabarca es va declarar l’any 1986 a iniciativa de la Universitat d’Alacant, l’Ajuntament d’Alacant i les administracions estatal i autonòmica. Com que té interès pesquer, manté com a principal objectiu preservar i potenciar els caladors de pesca circumdants per a, d’aquesta manera, mantenir i fer sostenible la pesca artesanal local i, al seu torn, evitar l’esgotament del mar Mediterrani.

Com a objectius complementaris destaquen la protecció i la conservació de la vida marina i la biodiversitat dels fons i les aigües d’aquesta. Aquest espai constitueix un gran laboratori marí natural, on multitud d’investigadors i científics fan els seus estudis, i és al seu torn una escola natural d’un potencial educatiu i divulgatiu enorme. A la Reserva Marina de Tabarca s’aplica el principi de sostenibilitat pesquera del mar, basat en l’ús de modalitats de pesca artesanal, com és el cas del curricà de superfície, pesca professional poc extractiva, o la moruna grossa, molt selectiva.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464