Saltar apartados

"La Marea" a la Seu Universitària de Villena

 

La_Marea_Villena 

Alacant. Dijous, 4 de maig de 2017

La sala d'actes de la Casa de la Cultura de Villena acollirà demà divendres 5 de maig, a les 20.00 hores, l'obra interpretada per l'Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant La Marea. I els peixos van eixir a combatre contra els homes, amb entrada gratuïta fins a omplir la capacitat del local.

L'obra, inspirada en textos d'Angèlica Liddell i immigrants sirians i senegalesos que viuen a Alacant, tracta el terrible èxode que protagonitzen diàriament milers de persones des de diferents punts per a arribar a Europa. La proposta escènica que dirigeix Iván Jiménez ha rebut el reconeixement de la crítica a través de diferents premis, com el d'Alacant a Escena 2016, Catral, Ibi, Águilas o Alhama de Murcia.

«Els immigrants són persones com tu i com jo». Aquesta idea de quotidianitat és la que Iván Jiménez, director de La Marea..., ens vol transmetre sobre l'angoixant tema dels refugiats i de la immigració en general que viu l'Europa dels nostres dies. El mateix procés de muntatge ja ha sigut orientat cap a aquesta finalitat. De fet, ha tingut com a base, a més dels textos d'Angélica Liddell, els testimonis directes d'immigrants sirians i senegalesos desplaçats dels seus països i que viuen a Alacant. Són en concret un estudiant de la UA i un treballador d'un restaurant i els seus tres companys de pis.

Iván Jiménez explica que el muntatge ha sigut un gran repte per als alumnes. No hi havia text inicial, calia construir-lo. Escoltar dins i escoltar fora. Finalment, un emotiu assaig general davant dels protagonistes de les històries reals els va permetre saber que l'esforç havia valgut la pena.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464