Saltar apartados

Els professors de la Universitat de Tolosa de Llenguadoc, Pérez Bazo, Sylvie Baud i Renaud Cazalbou premiats amb el VIII Premi Juan Andrés d'Assaig i Recerca en Ciències Humanes

 

Alacant. 17 de maig de 2017

El grup de recerca Humanisme-Europa de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant, en col·laboració amb l'Institut Juan Andrés de Comparatística i Globalització, ha concedit el VIII Premi Juan Andrés, corresponent a 2017, als professors Javier Pérez Bazo, Sylvie Baulo i Renaud Cazalbou, de la Universitat de Tolosa de Llenguadoc, pel seu estudi i edició crítica de Juan Andrés, Histoire générale de sciences et de la littérature

El Premi Juan Andrés, que porta el nom de l'humanista creador de la literatura universal i comparada i és concedit anualment durant el mes de maig i lliurat al juny, s’atorga a una reflexió o recerca en el camp de les ciències humanes en raó del relleu i originalitat del seu objecte o el seu mètode.

El lliurament del premi tindrà lloc a la Biblioteca Històrica de la Universitat Complutense de Madrid, al número 3 del carrer del Noviciado, en un acte que tindrà lloc el pròxim dia 14 de juny a les 19.00 hores.

En el mateix acte es presentarà el llibre corresponent al premi de la setena edició, l’any passat, Juan Andrés (1740-1817). Ensayo de una biografía intelectual (Madrid, Verbum, 2017), del professor Jesús García Gabaldón, així com de les obres publicades amb motiu del bicentenari de la mort de Juan Andrés (Planes, el Comtat, 1740-Roma, 1817).

A més, es va a fer lliurament de la Distinció Honorífica Juan Andrés a Marta Torres, directora de la Biblioteca Històrica UCM, a Araceli García Martín, directora de la Biblioteca AECID, i a Fernando García de Cortázar, catedràtic d'Història Moderna.

El director de l'Institut Juan Andrés i del grup de recerca Humanisme-Europa de la UA, Pedro Aullón de Haro, i els professors convidats Jesús García Gabaldón, de la Universitat Complutense de Madrid, Javier Pérez Bazo, de la Universitat de Tolosa de Llenguadoc-Jean Jaurès, i Alberto Gómez, del CEUM, disertaran.“Juan Andrés, histoire générale de sciences et de la littérature”

Es tracta de l'edició crítica que restitueix en llengua francesa l'obra del gran humanista creador de la història de la literatura universal.

Actualment disposem d'una acurada edició moderna en espanyol de la fonamental obra d'Andrés, figura principal de l'Escola Universalista Espanyola del segle XVIII, així com de notable bibliografia. És ara necessari, per tant, efectuar aquesta reconstrucció fora d'Espanya, començant per França, després de dos segles d'oblit, des que Ortolani va traduir el 1805 la Histoire générale de sciences et de la littérature, principal i primer volum (1782) dels set de l'edició príncep italiana. La nova edició francesa no solament restableix el text, sinó que atén la problemàtica contextual i comparatista de la polèmica i important versió intervinguda, deturpada per Ortolani a França.

Els premiats Javier Pérez Bazo i Sylvie Baulo, professors de Literatura Espanyola, i el lingüista Renaud Cazalbou, dedicats a la hispanística moderna i contemporània a la Universitat de Tolosa de Llenguadoc-Jean Jaurès, formen l'equip de recerca vinculat al grup Humanisme-Europa i adscrit al Centre d’Études Ibériques et Ibéro-Américaines (CEIIBA) de la seua universitat, que ha elaborat l'edició crítica ara premiada.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464