Saltar apartados

L'Aula de la Salut de la Seu Ciutat d'Alacant commemora el Dia Mundial contra la Hipertensió

Amb aquest motiu la Facultat de Ciències de la Salut i l’Aula han organitzat la taula redona “Afrontant la Hipertensió: La lluita que ens uneix”

 

Taula_Redona_Hipertension

 

Alacant. Dimecres, 17 de maig de 2017

Avui dimecres 17 de maig és el Dia Mundial contra la Hipertensió i, amb aquest motiu, l’Aula de la Salut de la Seu Ciutat d’Alacant i la Facultat de Ciències de la Salut, han organitzat la taula redona “Afrontant la Hipertensió: La lluita que ens uneix” que tindrà lloc el pròxim divendres 19 a les 19 hores en Sant Ferran, 40.

La taula redona tindrà les intervencions d’experts en Medicina, Infermeria, Nutrició i Dietètica i Farmàcia, entre els quals es troben Vicente Giner (metge, cap del Servei de Medicina Interna de l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi, membre de la Societat Valenciana d’HTA i Risc Vascular); María del Milagro Reig (infermera, especialitzada en seguiment i control d’hipertensió); Rocío Bueno (dietista nutricionista en el grup HLA, especialista en nutrició clínica); Zeneida Perseguer (farmacèutica comunitària a Petrer, vocal per Alacant de la Societat Espanyola de Farmàcia Familiar Comunitària (SEFAC), membre del grup de treball d’Hipertensió i Risc Vascular de SEFAC i de la Societat Valenciana d’HTA i Risc Vascular).

La taula redona serà moderada per: Eva María Gabaldón, coordinadora acadèmica del grau en Infermeria de la Facultat de Ciències de la Salut de la UA.

 

Dia Mundial de la Hipertensió

El Dia Mundial de la Hipertensió té lloc cada any el 17 de maig per a subratllar la necessitat de treballar en la prevenció i el control de la pressió arterial elevada, amb la finalitat de prevenir morts per malalties cardiovasculars. El Dia Mundial de la Hipertensió també és una oportunitat per a promoure les eines desenvolupades per a donar suport als professionals de salut pública i als proveïdors de salut, particularment en l’atenció primària, a millorar el control de la pressió arterial.

Més de 1.000 milions de persones en el món pateixen hipertensió arterial, un trastorn que constitueix un factor de risc important per a desenvolupar problemes cardiovasculars com l’infart de miocardi o l’arteriosclerosi. Es tracta d’una malaltia letal que acaba amb la vida de prop de 9 milions de persones cada any, segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), però que es pot i s’ha de prevenir. Se sap que la hipertensió és un factor de risc cardiovascular, i que aquells que tenen mal controlada la malaltia tenen més incidència d’infart i d’ictus, entre d’altres problemes de salut. Així, s’estima que la hipertensió és la causant d’almenys el 45% de les morts per cardiopaties, i del 51% de les defuncions per accident cerebrovascular, unes taxes molt altes, que ha fet conèixer l’OMS per a conscienciar sobre el perill d’aquest assassí silenciós, àlies pel qual es coneix aquest trastorn perquè no sol presentar símptomes.

Per això, cada 17 de maig té lloc el Dia Mundial de la Hipertensió Arterial, amb la finalitat de promoure hàbits de vida saludables que acaben amb l’elevada incidència que té.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464