Saltar apartados

L'IES José Luis Castillo Puche de Iecla guanya el II Certamen de Teatre Grecollatí de la UA amb Tesmoforias

En aquesta segona edició han participat un total de 31 Instituts d’Educació Secundària i l’obra guanyadora s’inclourà en el programa del Festival de Teatre Clàssic de l’Alcúdia

Festival_Grecollatí

 

Alacant, dilluns 15 de maig de 2017

La setmana passada va tenir lloc el II Certamen de Teatre Clàssic que organitzen la Universitat d’Alacant, els Ajuntaments d’Alacant i Elx i la Societat Espanyola d’Estudis clàssics, per a fomentar, entre estudiants joves, l’amor pel teatre.

El jurat del certamen va fer públic el nom del guanyador a la millor obra el passat divendres en el transcurs d’una gala de premis, que va atorgar el premi a la millor obra a Tesmoforias, interpretada per l’IES José Luis Castillo Puche de Iecla, de la mà del grup de teatre d’aquests Caligae Teatre.

Segons recullen les bases d’aquest certamen, l’obra guanyadora formarà part del programa d’actuacions del Festival de Teatre Clàssic de l’Alcúdia de la UA, que tindrà lloc el pròxim mes de juliol al Jaciment Arqueològic.

Les Tesmoforias, d’Aristòfanes (IES Castillo Puche, Iecla)

Grup: Caligae Teatro

Dirigit per José Antonio Mellado i Engracia Robles

Durada: 80 min, aprox.

Eurípides s’assabenta que les dones d’Atenes estan conspirant per a decidir el seu destí, enfadades per com són retratades en les seues tragèdies: apareixen com a boges, assassines, nimfòmanes i suïcides (fins i tot les protagonistes més afavorides). Utilitzen el festival de les Tesmofòries, una celebració anual dedicada a la fertilitat i a la deessa Demèter, com a tapadora per a tramar un pla que faça que Eurípides pague pe les seues injurioses paraules.

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464