Saltar apartados

La Universitat d'Alacant presenta la I Jornada sobre Perfils Professionals de Publicitat i Relacions Públiques en l'Actualitat

Els més demanats són Community Manager (68,4 %) i Comunicació Digital-Estratègia (50 %), encara que el perfil de Gabinet de Comunicació aconsegueix una presència del 51,8%, segons un estudi de la UA

 

Cartell_PerfilesProfesionalesAlacant. Dimarts, 16 de maig de 2017

Els perfils més representats en les ofertes per als diplomats en Publicitat i Relacions Públiques són els relacionats amb Internet i les xarxes socials. En concret, el de Community Manager (68,4%) i el de Comunicació Digital-Estratègia (50 %), encara que el de Gabinet de Comunicació aconsegueix una presència del 51,8 %, segons un estudi realitzat pels professors del Departament de Comunicació i Psicologia Social de la Universitat d'Alacant, M. Carmen Carretón Ballester i Francisco Lorenzo Sola.

En aquest marc, i amb l'objectiu de descobrir les funcions i competències més demanades en el mercat professional, dijous vinent, 18 de maig de 2017, des de les 9.30 hores, la sala d'actes de l'aulari II acull la Primera Jornada sobre Perfils Professionals de Publicitat i Relacions Públiques en l'Actualitat.

Durant la trobada, professionals amb diferents perfils i de prestigi reconegut explicaran el seu dia a dia, de manera que l'alumnat puga conèixer de primera mà el ventall de possibilitats que el mercat laboral els ofereix. Entre els ponents, el creatiu d'empreses multinacionals i fundador de Minister of Munitions, Ferran Sales Grancha; el fundador i director creatiu i estratègic en la Rosa Brands; Eduard Farran Teixidó; el soci fundador d'Amundsen Estratègia i Comunicació i de Civa Relacions Públiques, Miguel Llopis Baeza, i la sòcia fundadora d'Acadacual i col·laboradora en Grup Comunicating, empreses de comunicació integral, Nuria Carbó Ortuño.

«Conèixer la implementació de les competències del grau en Publicitat i Relacions Públiques a partir dels perfils que requereix el mercat laboral al qual s'inseriran en breu els diplomats és estratègic per a oferir una formació de qualitat», assenyalen els professors de la UA. En una primera aproximació al mercat de destinació, «es desprèn que el de consultores i agències, amb un 57 %, és el que major nombre de sol·licituds d'estudiants en pràctiques presenta en el Vicedeganat de Pràctiques Externes de la Universitat d'Alacant. Seguit de molt lluny pel de institucions o organitzacions, amb un 24,6 % (pràcticament la meitat) i el de sector empreses amb un 16,7%», assenyala el seu estudi.

«En definitiva, les organitzacions busquen alumnes capaços de desenvolupar tasques com les relacionades amb la relació amb els mitjans de comunicació, les relacions amb la comunitat (entorn geogràfic) i la comunitat virtual, la gestió de campanyes en línia i publicitàries, el disseny gràfic, o la gestió de marca», afegeixen els investigadors del Departament de Comunicació i Psicologia Social de la UA.

Inauguració

La inauguració de la Jornada sobre Perfils Professionals de Publicitat i Relacions Públiques en l'Actualitat, a les 9.30 hores a la sala d'actes de l'aulari II, serà a càrrec del degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UA, Juan Luis Nicolau.

Organitzada pel Departament de Comunicació i Psicologia Social de la Universitat d'Alacant, en aquesta primera jornada col·laboren la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UA; l'Il·lustre Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de la Comunitat Valenciana, i l'Associació d'Investigadors en Relacions Públiques (AIRP).

Programa de la jornada

Referència estudi:

Capítol: “Competencias demandadas por las organizaciones del mercado de trabajo en publicidad y relaciones públicas. El caso de la provincia de Alicante”. Casos de estudio de relaciones públicas. Sociedad conectada: empresas y universidades. Editat per la UOC (Universitat Oberta de Catalunya), 2016.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464