Saltar apartados

Art, cultura i ciència en els Cursos d'Estiu de la Seu Universitària de Villena

 

Cursos_Estiu_SedeVillena

 

Alacant. Dimecres, 24 de maig de 2017

La Universitat d'Alacant i l'Ajuntament de Villena han presentat aquest matí en roda de premsa el programa dels Cursos d'Estiu Rafael Altamira 2017 que la UA ofereix per a la Seu Universitària Villena, així com la programació cultural paral·lela que s’hi desenvoluparà durant el mes de juliol.

La roda de premsa, que ha tingut lloc a la Seu Universitària, ha comptat amb les intervencions de Concepción García, regidora d'Educació i Cultura de l'Ajuntament de Villena, Eva Valero, directora del Secretariat de Seus Universitàries de la UA, María Ángeles Alonso, directora de la Seu Universitària de Villena, José Luis Villar García, professor del curs Botànica Aplicada a la Formació Escolar, Alejandro Cañestro Doñoso, director del curs Art a les Terres del Vinalopó, i Fernando Navarro Carmona, director d’El CASC.

Per a aquesta nova edició de cursos d'estiu 2017, la seu universitària comptarà amb tres cursos que tindran un enfocament cultural, artístic i científic: El CASC, Certamen d'Activació Sociocultural. Cinquena Edició (del 10 al15 de juliol), Art a les Terres del Vinalopó (del 12 al 14 de juliol), i el curs Botànica Aplicada a la Formació Escolar (del 17 al 21 de juliol).

Durant l'acte, Eva Valero ha reconegut la gran tasca exercida per Antonio Martínez Puché, que ha coordinat la Seu Universitària de Villena durant els últims sis anys, i ha agraït el gran esforç i dedicació de la nova coordinadora de la Seu Universitària, María Ángeles Alonso.

Per la seua banda, María Ángeles Alonso ha anunciat que «el tret d'eixida dels cursos d'estiu i de totes les activitats culturals programades tindrà lloc el 6 de juliol, com és tradicional, al Teatre Chapí, i el seu eix temàtic serà el poeta Miguel Hernández per la commemoració del 75è aniversari de la seua mort. Allí, Ana Camús-Cuartet interpretarà poesia musicada acompanyada de grans músics com Paco Cherro”.

Activitat cultural complementària

Els Cursos d'Estiu Rafael Altamira sempre vénen acompanyats d'activitats culturals complementàries obertes a tota la ciutadania. Enguany es podrà gaudir de poemes i cançons en clau de jazz per a homenatjar Miguel Hernández en la Festa de Presentació dels cursos el 6 de juliol al Teatre Chapí.

El 13 de juliol es durà a terme una visita al patrimoni modernista de la ciutat en horari nocturn, amb l’objectiu que l'alumnat dels cursos d'estiu desplaçat a Villena conega aquest patrimoni cultural que durant vora un segle ha esta silenciat a Villena.

El 15 de juliol, la Seu Universitària de Villena col·labora en l'organització de la Dotzena Nit Ètnica del Mestissatge, que se celebra a La Troya i que té com a artista principal Raimundo Amador. A més, aquest mateix dia tindrà lloc un taller d'astronomia per a xiquets i xiquetes al Santuari de les Virtuts.

En el Taller Astronòmic es mostrarà als més menuts com crear un mapa celeste, se'ls explicarà la importància de l'astronomia i es muntaran telescopis per al visionat d'esteles fins a les dues hores. Els menors hauran d'acudir acompanyats d'una persona adulta i el límit d'inscripció és de vint xiquets. Finalment, el 20 de juliol, al pati de La Tercia es farà un homenatge a la poeta Gloria Fuertes pel seu centenari, a les 20.30 hores, amb un espectacle per a adults a càrrec de Yoni Ramírez.

La Seu Universitària i la Regidoria d'Educació convida tota la ciutadania a participar en l'ampli ventall d'activitats formatives i culturals que s'ofereixen durant el mes de juliol en la nostra ciutat.

Programa Cursos d'Estiu Rafael Altamira 2017

CASC, Certamen d'activació Sociocultural. Cinquena edició

Del 10 al15 de juliol

El primer dels cursos serà El Casc, Certamen d'Activació Sociocultural, que se celebrarà del 10 al 15 de juliol. Serà la cinquena edició d'aquest certamen, el qual ha rebut nombrosos reconeixements a escala nacional i internacional pels seus treballs en la revaloració del casc històric. En aquesta cinquena edició es busca fer una reflexió del treball realitzat «per a analitzar les possibilitats que ofereix el casc històric per al seu desenvolupament».

Art a les Terres del Vinalopó

Del 12 al 14 de juliol

El segon dels cursos té com a títol Art a les Terres del Vinalopó i s’hi durà a terme un estudi artístic i patrimonial a la conca del Vinalopó. S'hi analitzaran totes les branques artístiques presents al nostre territori de forma teòrica i pràctica amb visites als principals llocs d'interès en la comarca. El curs es desenvolupa del 12 al 14 de juliol i el seu director és Alejandro Cañestro Donoso.

Botànica Aplicada a la Formació Escolar

Del 17 al 21 de juliol

El tercer dels cursos està dirigit especialment a l'estudiantat de Magisteri i es denomina Botànica Aplicada a la Formació Escolar. Aquest curs aporta coneixements de botànica amb aplicacions pràctiques per a estudiants de Magisteri que els serviran per a poder desenvolupar unitats didàctiques i activitats pràctiques a l'aula. Aquest curs es desenvolupa del 17 al 21 de juliol.

Per a més informació i inscripció en els cursos.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464