Saltar apartados

Astroingeo de la UA convida el neurobiòleg i divulgador de la UMH Luis Miguel Gutiérrez per a parlar sobre l'evolució

El catedràtic i artista plàstic farà un recorregut del Big Bang al cervell humà en la conferència “Macro y microcosmos. La historia de la vida explicada entre el arte y la ciencia”

 

Astroingeo17Alacant. 24 de maig de 2017

El professor Luis Miguel Gutiérrez neurobiòleg, artista plàstic i divulgador ofereix demà dijous, 25 de maig, a les 20.00 hores, en l'aula S03D de la Politècnica IV, la conferència «Macro y microcosmos. La historia de la vida explicada entre el arte y la ciència». L'activitat s'emmarca dins de la programació del mes de maig de l'Associació Universitària d'Astronomia Astroingeo de la Universitat d'Alacant.

En la seua intervenció, el professor Gutiérrez, catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular i membre de l'Institut de Neurociències d'Alacant Centre Mixt CSIC-Universitat Miguel Hernández, ens donarà la seua visió de l'evolució del natural des de l'inici del Big Bang fins a culminar en el disseny de l'estructura més complexa que coneixem, el cervell humà. Per a fer-ho, Gutiérrez se servirà dels seus coneixements científics com a investigador i de les imatges evocadores dels seus quadres, realitzats amb una tècnica que evoca el comportament dels fluids naturals que formen des dels gasos i pols interestel·lars fins als paisatges cel·lulars. En l'última part del seminari s'esbossarà una visió del cervell que ens mostrarà algunes de les claus que caracteritzen l'arquitectura d'un òrgan que dota l'evolució natural d'autoconsciència.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464