Saltar apartados

L'1 de juny, Dia internacional de la Infància, la UA acull "Educar no és pegar. Mirades contra el càstig físic a menors"

Es donaran a conèixer les obres presentades al concurs internacional de cartells per a promoure l’eradicació del càstig infantil del projecte europeu HandsUp en què participa la Universitat d’Alacant

 

 

Alacant. Dimarts, 30 de maig de 2017

L’any 1956, l’Assemblea General de les Nacions Unides va recomanar que s’instituïra en tots els països un Dia Universal de la Infància que es destinara a activitats per a promoure el benestar dels xiquets i les xiquetes del món. L’objectiu del Dia Internacional de la Infància, per tant, és recordar que tots tenen dret a la salut, l’educació i la protecció, independentment del lloc del món en el qual haja nascut, i serveix per a fer una crida sobre les necessitats dels més menuts i per a reconèixer la tasca de les persones que cada dia treballen perquè tinguen un futur millor.

En aquest marc, La Universitat d’Alacant participa des del 2016 en el projecte europeu HandsUp per a promoure l’eradicació del càstig físic infantil. El projecte, finançat per la Comissió Europea, està impulsat des de Portugal amb la participació d’institucions de països com Espanya, Alemanya, Bulgària i Grècia, per a conscienciar sobre els perjudicis, els danys i les conseqüències que es deriven del càstig corporal, i desenvolupa diferents estratègies que provoquen la reflexió social sobre el tema.

Coincidint amb el Dia Internacional de la Infància, el pròxim dijous 1 de juny, a les 11 hores a la sala d’actes de l’edifici Germà Bernàcer de la UA, tindrà lloc l’acte “Mirades contra el càstig físic als menors” en el qual es coneixeran les obres presentades al concurs de cartells per a l’eliminació del càstig físic convocat en el marc del projecte HandsUp.

“A través d’aquest concurs internacional, en el qual han participat estudiants, artistes i creatius dels quatre països participants en HandsUp, s’ha pretès encoratjar a crear missatges que promoguen la criança positiva i apel·len a la necessitat d’eliminar el càstig físic contra menors”, explica la coordinadora del projecte a la Universitat d’Alacant i professora del Departament de Comunicació Psicologia Social, Ana Rosser.

A més, l’esdeveniment tindrà la participació de la psicòloga especialista en infància, joventut i famílies, Isabel Mayordomo, que ens parlarà sobre la importància d’“Educar en positivo”.

 

Més informació

Concurs de cartells per a l’eliminació del càstig físic en menors

La Universitat d’Alacant participa en un projecte europeu per a eradicar el càstig físic en menors

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464