Saltar apartados

L'Ajuntament i la Seu Universitària de Torrevella presenten el cicle de xarrades sobre "genis de la comèdia cinematogràfica"

Es tracta de la primera iniciativa que es posa en marxa fruit de #lahorauniversitaria

 

 

Alacant. Dijous, 25 de maig de 2017.

El regidor de Joventut, Víctor Ferrández, ha presentat juntament amb el coordinador de la seu de la UA a Torrevella, José Norberto Mazón, el cicle de xarrades de cinema titulat “Genis de la Comèdia Cinematogràfica” una iniciativa que és la primera activitat conjunta entre les dues entitats a conseqüència de l’anomenada #lahorauniversitaria”, en la qual s’arrepleguen les idees i les inquietuds de tots els joves de la localitat, siguen universitaris o no ho siguen”.

Ferrández ha posat de manifest que el passat mes de febrer es va iniciar el treball amb els joves en la #lahorauniversitaria, aprofitant el conveni entre l’Ajuntament i la Universitat, per a programar activitats. “Hi va haver moltes propostes –ha dit l’edil– i aquesta és la primera actuació que naix d’aquell equip de treball amb el qual hem seguit aprofundint, en estreta col·laboració amb la Seu de la UA, en benefici dels joves del municipi”.

Mazón ha detallat que la primera xarrada tindrà lloc l’1 de juny a les 21 hores, tractarà sobre Charles Chaplin i es titula “Humor universal y atemporal”. La segona, sobre Woody Allen, serà el 8 de juny sota el títol “Plagios y homenajes”, mentre que la tercera i última, sobre Billy Wilder, serà el 15 de juny a les 20 hores i s’ha titulat “Cuchillas en la máquina de escribir”. El ponent de les xarrades serà Rafael Gil, de l’Aula de Cinema de la UA i totes tindran lloc en La Cueva de Melpómene”.

Mazón ha explicat que “aquest tipus de xarrades serà molt interactiu ja que l’objectiu és simultaniejar el visionat d’escenes de pel·lícules d’aquests actors i directors amb explicacions sobre aquestes. Seran xarrades entretingudes i amenes. Per exemple, la xarrada sobre Woody Allen se centrarà a contraposar escenes de pel·lícules prèvies d’altres directors amb escenes de pel·lícules de Woody Allen, amb la finalitat que es perceben els homenatges que feia a altres pel·lícules i es reflexione sobre la subtil barrera entre l’homenatge i el plagi”.

El regidor de Joventut ha recordat que aquesta mateixa vesprada tindrà lloc, a les 18 hores en el CIAJ, una nova trobada de #lahorauniversitaria en la qual es parlarà dels pròxims esdeveniments de Joventut primavera-estiu, les pròximes activitats conjuntes amb la Seu de la UA a Torrevella i s’arreplegaran propostes tant per al Dia Internacional de la Joventut (agost), com per a la Programació de la Seu Universitària durant 2018. L’edil, també ha avançat altres dues activitats que ja tenen data i que també són fruit d’aquesta iniciativa: El 22 de juny a les 20’30 hores la conferència: “Lo fantástico en el siglo XXI: una vuelta de tuerca al género” per Cecilia Eudave (escriptora mexicana), a la Societat Cultural Casino. Mentre que del 18 al 21 de juliol, dins dels Cursos d’Estiu, tindrà lloc el taller “Projecta la teua marca personal: comunicació, xarxes socials i dades personals”.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464