Saltar apartados

L'escriptor cubà Ronaldo Menéndez presenta el seu llibre "La casa y la isla" en la Seu Ciutat d'Alacant

 

Llibre_RonaldoMelendez

 

Alacant. Dilluns 29 de maig de 2017

El Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti de la UA i la Seu Ciutat d'Alacant organitzen la presentació del llibre La casa y la isla de l'escriptor cubà Ronaldo Menéndez, demà dimarts 30 de maig a les 20 hores, en la Sala Altamira de la Seu del carrer de Ramón y Cajal, 4. Carmen Alemany, catedràtica de Literatura Hispanoamericana de la Universitat d'Alacant, serà l'encarregada de presentar l'autor i la seua publicació.

Amb aquest llibre de l'editorial Alianza de Novelas, l'escriptor mostra la realitat cubana per a fer una literatura més transcendent i universal. La casa y la isla és la novel·la de la postrevolució cubana que fins ara no s'havia escrit: humor, drama psicològic, passions desfermades i un aprofundiment en la complexa realitat de l’illa, escrita en un llenguatge de sòlida elaboració i ritme taquicàrdic. L'Havana bohèmia i decadent, reverberant i canalla, d'escriptors «vigilats», exiliats llatinoamericans i burgesia socialista protagonitza aquesta obra en la qual també s'explora des de diferents angles la lluita per la llibertat, l'esperança, l'exili i les il·lusions perdudes d'un projecte polític heretat per una generació de joves cubans que no van formar part de la Revolució, però que avui protagonitzen el present de l’illa.

 

RonaldoMelendezRonaldo Menéndez (1970, Cuba)

Llicenciat en Història de l'Art, escriptor de novel·les i relats, les seues narracions han aparegut en nombroses antologies a Amèrica Llatina, Espanya, Estats Units, Alemanya i França. Actualment resideix a Madrid, des d'on col·labora amb diverses publicacions periòdiques, i també porta l'espai literari Billar de Letras, on, amb altres intel·lectuals, ofereix conferències, tertúlies i cursos de tècniques de redacció. El narrador també és conegut per diversos títols ja publicats entre els quals destaquen llibres com a Rojo aceituna (Editorial Páginas de Espuma, 2014), un text acompanyat d'il·lustracions en el qual es barregen reflexió, aventures i literatura de viatges; Sobre Río Quibú (Editorial Lengua de Trapo, 2008) i De las Bestias (Editorial Lengua de Trapo, 2006).

Ronaldo Menéndez és un dels joves autors més destacats en el gènere del relat breu i va ser escollit per Eduardo Becerra per a formar part de l'elenc d'autors del llibre col·lectiu El Arquero Inmóvil: Nuevas poéticas del cuento (Páginas de Espuma, 2006), juntament amb altres escriptors com Andrés Neuman, Eloy Tizón, Fernando Iwasaki, Rodrigo Fresán, Ana María Shua o Marcelo Cohen. Va participar l'any 2007 en l'esdeveniment literari Bogotá39.

 

Web de l'autor

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464