Saltar apartados

L'escriptor cubà Ronaldo Menéndez presenta la seua última novel·la "La casa y la isla"

 

 

Alacant. Dijous, 25 de maig de 2017.

Ronaldo Menéndez presenta la seua novel·la La casa y la isla, de l'editorial Alianza de Novelas, obra amb la qual l'escriptor mostra la realitat cubana per a fer una literatura més transcendent i universal.

L'acte, organitzat per la Seu Universitària de Torrevella i el Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti (CeMaB), tindrà lloc dilluns vinent, 29 de maig, a les 20.00 hores, en la Societat Cultural Casino de Torrevella (passeig de Vista Alegre, 14) i comptarà amb la presència de Carmen Alemany, catedràtica de Literatura Hispanoamericana de la Universitat d'Alacant, que serà l'encarregada de presentar el llibre.

La casa y la isla és la novel·la de la postrevolució cubana que fins ara no s'havia escrit: humor, drama psicològic, passions desbordades i un aprofundiment en la complexa realitat de l'illa, plasmat en un llenguatge de sòlida elaboració i ritme taquicàrdic, l'Havana bohèmia i decadent, reverberant i canalla, d'escriptors «vigilats», exiliats llatinoamericans i burgesia socialista. S'hi explora des de diferents angles la lluita per la llibertat, l'esperança, l'exili i les il·lusions perdudes d'un projecte polític heretat per una generació de joves cubans que no formaven part de la revolució, però que avui protagonitzen el present de la illa.

Ronaldo Menéndez (1970, Cuba) és llicenciat en Història de l'Art, escriptor de novel·les i relats, les seues narracions han aparegut en nombroses antologies a Amèrica Llatina, Espanya, Estats Units, Alemanya i França. Actualment resideix a Madrid, des d'on col·labora amb diverses publicacions periòdiques i alhora porta l'espai literari Billar de Letras, on, amb altres intel·lectuals, ofereix conferències, tertúlies i cursos de tècniques de redacció.

També és conegut per diversos títols ja publicats entre els quals destaquen llibres com Rojo aceituna (Editorial Páginas de Espuma, 2014), un text acompanyat d'il·lustracions en el qual es barregen reflexió, aventures i literatura de viatges; Sobre Río Quibú (Editorial Lengua de Trapo, 2008) i De las Bestias (Editorial Lengua de Trapo, 2006).

Ronaldo Menéndez és un dels joves autors més destacats en el gènere del relat breu i va ser elegit per Eduardo Becerra per a formar part de l'elenc d'autors del llibre col·lectiu El Arquero Inmóvil: Nuevas poéticas del cuento (Páginas de Espuma, 2006), juntament altres escriptors com Andrés Neuman, Eloy Tizón, Fernando Iwasaki, Rodrigo Fresán, Ana María Shua o Marcelo Cohen. Va participar l'any 2007 en l'esdeveniment literari Bogotá39.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464