Saltar apartados

La Seu Universitària de Torrevella acull per primera vegada els Cursos d'Estiu "Rafael Altamira" de la UA

 

 

 

Torrevella. Dimarts, 30 de maig de 2017

La Seu Universitària i l’Ajuntament de Torrevella han presentat aquest matí en roda de premsa l’oferta de Cursos d’Estiu “Rafael Altamira” que la Universitat d’Alacant ofereix, per primera vegada, per a la seu local. Un acte al qual han assistit l’alcalde de Torrevella, José Manuel Dolón, Eva Valero, directora del Secretariat de Seus Universitàries, José Norberto Mazón, coordinador de la Seu.

Per a aquesta nova edició de cursos d’estiu de la UA, la Seu Universitària de Torrevella tindrà quatre cursos, que tindran una àmplia varietat temàtica i d’enfocaments, en què destaquen les humanitats, el medi ambient, les ciències econòmiques i el turisme: “Fusió i mestissatge: Espanya i Cuba, sorprenents viatges d’anada i tornada”, que s’impartirà de l’11 al 13 de juliol; “El Mar Menor: col·lapse ambiental d’un ecosistema emblemàtic a nivell internacional”, del 4 al 7 de juliol; “Projecta la teua marca personal: comunicació, xarxes socials i dades personals”, del 18 al 21 de juliol; i del 4 al 8 de setembre s’impartirà el curs “Campus planificació turística. Els nous reptes de la planificació estratègica en les destinacions turístiques: una aplicació a escala local”.

L’alcalde de Torrevella, José Manuel Dolón, s’ha mostrat molt satisfet amb aquesta iniciativa conjunta que permetrà impartir cursos d’estiu per primera vegada en aquesta localitat i ha qualificat l’activitat de la Seu Universitària com “una oportunitat interessantíssima i compromesa amb la societat”. Per la seua banda, Eva Valero, directora del Secretariat de Seus Universitàries ha afegit en la seua intervenció que es tracta “d’una aposta forta i potent, amb cursos d’un caràcter professionalitzant, cultural i formatiu marcat”. Valero també ha volgut destacar i agrair a l’alcalde de Torrevella “la seua aposta tan compromesa per la Seu Universitària” i la tasca que està fent el coordinador de la Seu, José Norberto Mazón.

El coordinador ha detallat el contingut dels quatre cursos oferits.

Programa de cursos

El Mar Menor: col·lapse ambiental d’un ecosistema emblemàtic a nivell internacional

Del 4 al 7 de juliol

El Mar Menor és una llacuna costanera singular, d’un gran valor ecològic i naturalístic a nivell internacional. En l’actualitat, ens trobem que les aportacions continuades de nutrients i fitosanitaris han portat al Mar Menor a una situació de desequilibri, l’ecosistema ha sobrepassat el punt d’inflexió. Aquest curs descriu els valors ecològics de la llacuna costanera, les pressions ambientals patides i el detonant de l’intens procés d’eutrofització.

Fusió i mestissatge: Espanya i Cuba, sorprenents viatges d’anada i tornada

De l’11 al 13 de juliol

Aquest curs és un recorregut multidisciplinari pels casos d’interculturalitat en la producció artística (literària, cinematogràfica, urbanística...) i científica del fet hispànic a Cuba i viceversa. D’aquesta manera s’estudiarà històricament, cultural i antropològica les relacions interculturals entre Cuba i Espanya, s’aprofundirà en la fusió i el mestissatge de les cultures i s’analitzaran casos concrets en la interrelació cultural Espanya-Cuba dels últims anys.

Projecta la teua marca personal: comunicació, xarxes socials i dades personals

Del 18 al 21 de juliol

Avui dia és fonamental gestionar la nostra identitat i personalitat en xarxes socials amb la finalitat d’aconseguir un èxit professional. Una estratègia personal d’èxit és la combinació òptima de diversos elements que seran l’objectiu d’aquest curs: introducció al concepte de marca personal, ús de xarxes socials per a potenciar la marca personal, planificació estratègica de comunicació en xarxes socials i gestió de dades personals en Internet.

Campus Planificació Turística. Els nous reptes de la planificació estratègica en les destinacions turístiques: una aplicació a escala local

Del 4 al 8 de setembre

La rellevància del curs deriva de la importància de l’activitat turística a Torrevella i de la intenció de l’ajuntament de fer un Pla Estratègic de Turisme en col·laboració amb la Universitat d’Alacant. Objectius: la importància de la planificació estratègica del turisme, aportar informació i experiències d’interès per a escometre la redacció del nou Pla i la formació d’estudiants interessats en planificació turística mitjançant una activitat eminentment pràctica.

Per a més informació i inscripció en els cursos.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464