Saltar apartados

La UA clausura el curs amb la investidura de doctor "honoris causa" de l'historiador Ángel Viñas

Durant l'acte acadèmic també s'ha investit un centenar de nous doctors que han llegit la tesi al llarg de l'any passat

 

Clausura_Curs16_17_1
Clausura_Curs16_17_2
Clausura_Curs16_17_3
Clausura_Curs16_17_4
Clausura_Curs16_17_5
Clausura_Curs16_17_6
Clausura_Curs16_17_7
Clausura_Curs16_17_8
Clausura_Curs16_17_9

 

Alacant. Dijous, 25 de maig de 2017

La Universitat d'Alacant ha celebrat aquest dijous el tradicional acte acadèmic de clausura de curs en el paranimf. Una cita a la qual s'ha sumat la investidura de l'investigador i historiador, Ángel Viñas, com a doctor honoris causa i la investidura dels nous doctors de la Universitat que al llarg de l'any passat van llegir la seua tesi doctoral, en total més de 400, dels quals avui han sigut investits un centenar, que se sumen als que ja van rebre els atributs que acompanyen el màxim títol acadèmic la setmana passada en el mateix escenari.

L'acte ha començat amb la laudatio del, encara en aquest moment, candidat a doctor honoris causa a càrrec del professor Roque Moreno, el qual ha destacat que proposa a Ángel Viñas "pels seus èxits acadèmics i científics" i l'ha assenyalat com "referent clar per als contemporanistes espanyols dedicats al segle XX i exemple per a les noves generacions d'investigadors socials, pel seu compromís amb l'ofici d'historiador i la seua defensa de la recerca historiogràfica".

Moreno en la seua intervenció ha posat en valor el compromís del nou honoris causa de la UA per "dignificar" la història i l'ha qualificat d'"assot d'autors, acadèmics o mediàtics que intenten perpetuar mites i llegendes sobre la guerra civil i el franquisme i denigren el treball acadèmic rigorós sense aportar més que la calúmnia i l'absència de treball d'arxiu seriós i documentat".

Per la seua banda, Viñas, després de ser investit pel rector i rebut en el claustre de la Universitat d'Alacant en la seua nova condició de doctor honoris causa, ha realitzat una intervenció centrada en el bombardeig patit a Alacant el 25 de maig de 1938 per part de l'aviació italiana que va deixar més de 300 morts en el Mercat Central i voltants. La seua intervenció ha versat a propòsit de l'"encobriment", el "negacionisme" i la "distorsió" que ha patit aquest fet al llarg de la història i ha aportat dades i opinions sobre la responsabilitat dels comandaments franquistes en aquest bombardeig.

El rector, en la seua intervenció, ha felicitat el nou doctor honoris causa i s'ha referit a aquest com "un ferm defensor de la cerca de la veritat" i com "un referent ineludible entre els historiadors que ensenya que la història no és sinònim de passat: el passat és el que va ocórrer, la història és la recerca que explica i dóna coherència a aquest passat".

L'acte ha finalitzat amb la investidura dels nous doctors de la Universitat d'Alacant que van llegir la seua tesi doctoral al llarg de l'any passat, els quals, un darrere l'altre i acompanyats dels seus respectius padrins, han accedit a l'escenari del paranimf per a ser investits pel rector, el qual, en la seua intervenció, ha assenyalat que "l'increment del nombre de doctors per la nostra Universitat en els últims anys és una mostra que anem pel camí correcte, ja que mostren la capacitat investigadora per a la generació de coneixement" i els ha felicitat pel seu "esforç i dedicació que avui dóna el seu fruit".

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464