Saltar apartados

La UA impartirà sis cursos d'estiu en la Seu Universitària de Cocentaina

 

Cursos_estiu_Cocentaina

 

Cocentaina. Dimecres, 31 de maig de 2017

L'alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, Eva Valero, directora del Secretariat de Seus Universitàries de la UA, i el coordinador acadèmic de la Seu, José Luis Todolí, han presentat aquest matí en roda de premsa el programa de Cursos d'Estiu Rafael Altamira de la Universitat d'Alacant

L'alcaldessa ha destacat la fructífera col·laboració entre les dues institucions i l'elevat interès de les propostes dels cursos d’estiu en aquesta edició 2017. El programa de cursos d'estiu de la UA inclou un total de 54 propostes estiuenques i sis d'aquests cursos s'impartiran en la Seu Universitària de Cocentaina. Eva Valero ha destacat en la seua intervenció que el programa de cursos a Cocentaina respon a una important aposta per la temàtica educativa, ja que la seu d'aquesta localitat «sempre s'ha caracteritzat per la innovació educativa i per una forta implicació del col·lectiu docent». En aquest sentit, Valero ha volgut posar l'accent en la sinergia existent entre la UA i l'ajuntament en l'elaboració del programa de cursos, i ha agraït a l'alcaldessa la seua implicació, l'impuls i fins i tot la demanda de cursos específics. De la mateixa manera, Valero ha destacat la tasca duta a terme pel coordinador acadèmic de la Seu, José Luis Todolí, que ha declarat que «els cursos comptaran amb primers espases i s'impartiran en clau didàctica, perquè el contingut siga accessible tant per a especialistes com per a qualsevol persona interessada en el tema».

La directora de Seus Universitàries ha afegit també les línies prioritàries que han guiat la confecció del programa general d'aquesta edició 2017: el caràcter professional i el contingut aplicat. Concretament, la tecnologia, la formació en educació, l'enfocament d’igualtat, l'agroeconomia i l'aprenentatge del valencià seran els protagonistes d'enguany a la seu de Cocentaina. D'acord amb aquesta línia estratègica prioritària d'oferir cursos de marcat caràcter professional i contingut aplicat, el programa per a Cocentaina inclou la VI Trobada d'innovació Educativa: «Nous escenaris, noves mirades», que començarà dilluns vinent, 3 de juliol. Aquest curs té com a objectiu conèixer i entendre l'educació des de diferents perspectives, com l'escola lliure, l'escola tradicional i l'escola innovadora. La segona proposta, també amb temàtica educacional, és el curs «El model educatiu del Projecte Roma. Teoria i pràctica: Construint comunitats de convivència i aprenentatge a través de projectes de recerca en les aules d'Infantil, Primària i Secundària» (del 5 al 7 de juliol), que explicarà el model educatiu del Projecte Roma des de la pràctica en Infantil, Primària i Secundària a escoles i instituts. Durant el desenvolupament del curs es treballaran els canvis en la construcció del coneixement a l'aula a través de projectes de recerca; com fer que l'aula siga una comunitat de convivència i aprenentatge; es tractarà l'aprenentatge cooperatiu i pautes per a viure en democràcia, posant en valor les diferències humanes, no com a defecte o xacra social, per a construir una escola sense exclusions.

L'agroeconomia serà la protagonista de la tercera proposta de l’estiu amb el curs «Oli, l'or líquid. Elaboració, agroeconomia i química de l'oli» (del 5 al 7 de juliol). Aquest curs proporcionarà una base de coneixement dels processos de la seua elaboració, els aspectes agroeconòmics de l'obtenció i cures de la matèria primera, de les propietats fisicoquímiques i el seu efecte en la classificació dels diferents tipus d'oli. Aquesta proposta inclou una visita a una almàssera i un tast d'olis. «L’autoaprenentatge com a recurs per al professorat de valencià» (del 7 al 8 de juliol) se centrarà en la formació del professorat i mostrarà recursos en línia amb els quals el docent de valencià podrà ajudar els seus alumnes a consolidar els coneixements que necessita un aprenent. «ESO en femení. Materials amb perspectiva de gènere per a treballar en Secundària» (del 17 al 19 de juliol), tindrà com a objectiu donar visibilitat en els continguts de Secundària i Batxillerat a les dones i la seua aportació en diverses qüestions de coneixement des de la perspectiva d'igualtat, així com aportar eines pràctiques al professorat per a confeccionar referents femenins en l'àmbit de les humanitats, amb les quals treballar a l'aula. I l'últim dels cursos, que s'impartirà del 17 al 21 de juliol, estarà dedicat a la comunicació en Internet, amb el títol «Redacció per a Internet. La il·lusió de conversar» un curs que ajudarà pimes, autònoms i creatius a comunicar-se d’una manera més efectiva.

Més informació i matrícula

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464