Saltar apartados

La UA posa en marxa l'innovador cicle Filosofia en Obert

Les conferències tindran lloc al MUBAG, MACA, MARQ I MUA, amb els pensadors Manuel Cruz, José Luis Villacañas, Javier de Lucas i Amelia Valcárcel com a protagonistes

 

Cicle_FilosofiaAbiertoAlacant. Dimarts, 23 de maig de 2017

La Universitat d'Alacant organitza el cicle de conferències i tallers La Filosofia en Obert, una iniciativa innovadora que naix per a reivindicar la vocació pública del debat filosòfic i obri el seu fòrum a la ciutadania. El cicle arrancarà dijous vinent, 25 de maig, i culminarà el 16 de novembre amb activitats entorn del Dia Mundial de la Filosofia.

Els organitzadors han volgut emmarcar les conferències del programa en quatre museus emblemàtics d'Alacant: el MUBAG, el MACA, el MARQ i el MUA, per «les seues parets lliures i plurals», que seran l'escenari de les reflexions filosòfiques de quatre grans pensadors compromesos amb els temes del nostre temps: Manuel Cruz (diputat del Congrés i catedràtic de Filosofia Contemporània de la Universitat de Barcelona); José Luis Villacañas (catedràtic d'Història de la Filosofia, Estètica i Teoria del Coneixement a la Universitat Complutense de Madrid); Javier de Lucas (catedràtic de Filosofia del Dret i Filosofia Política a l'Institut de Drets Humans de la Universitat de València), i Amelia Valcárcel (catedràtica de Filosofia Moral i Política de la UNED i membre del Consell d'Estat).

El programa començarà aquest dijous 25 de maig a les 19 hores al MUBAG, amb la conferència «El problema de pensar lo nuevo», a càrrec de Manuel Cruz. La cita següent tindrà lloc al MACA, el 29 de setembre, amb José Luis Villacañas com a protagonista i la seua xarrada «Las ambivalencias del populismo». El cicle continuarà amb una tercera sessió el 23 d'octubre en el MARQ i la conferència «Filosofia en la frontera» de la mà de Javier de Lucas. Amelia Valcárcel clourà el programa de conferències el 20 de novembre en el MUA, on parlarà de «Filosofia: encarnando la emoción que la curiosidad produce». Com a colofó, entorn del Dia Mundial de la Filosofia, el 16 de novembre, es proposaran tallers i activitats que, amb fórmules diverses, continuaran convidant a l'exercici obert de la filosofia.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464