Saltar apartados

La UA presenta els Cursos d'Estiu Rafael Altamira 2017 i la programació cultural d'estiu a la Seu Universitària de Petrer

 

Presentacion_Cursos_Estiu_Calme_Petrer

 

Alacant. Dimarts, 24 de maig de 2017

La Universitat d’Alacant ha presentat aquest matí en roda de premsa el programa de "Cursos d’Estiu Rafael Altamira" a la Seu Universitària de Peter, un programa que inclou un total de 54 cursos a Alacant i província, dels quals, la Seu Universitària oferirà enguany el curs titulat “Elogi de les humanitats: instruments per a la reflexió i anàlisi de la realitat “, que tindrà lloc del 24 al 26 de juliol, i que el tindrà coma a objectiu principal analitzar la importància de la cultura humanista per a l’enfortiment de l’educació.

La roda de premsa ha tingut les intervencions d’Eva Valero, directora del Secretariat de Seus Universitàries de la UA, de Fernando Portillo, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Petrer, i Pedro Payá, coordinador de la Seu Universitària de Petrer.

Eva Valero, ha volgut destacar la fructífera col·laboració de l’Ajuntament de Petrer, i la labor feta per la Seu Universitària, de la mà del seu coordinador Pedro Payá. I ha assenyalat que gràcies a aquesta col·laboració, un any més, acostem els cursos d’estiu a la societat, amb una interessant i temàtica diversa, en la qual la Seu de Petrer destaca la aposta necessària per l’educació i la defensa de les humanitats.

Per la seua banda, Pedro Payá, coordinador de la Seu Universitària de Petrer, ha volgut agrair a l’Ajuntament la possibilitat d’acollir una nova edició dels cursos i ha destacat la col·laboració entre l’Ajuntament i la Universitat d’Alacant per a traslladar el coneixement i la cultura del campus a la ciutat, amb unes iniciatives i propostes de gran qualitat.

 

Programació cultural

Durant l’acte de presentació dels Cursos d’Estiu Rafael Altamira, també s’ha presentat la programació d’activitats culturals paral·leles que la Seu ha preparat per als mesos de juny i juliol, i que començaran el dijous 22 de juny, a les 20:310 hores, en Centre Cultural (C/ Sant Bartomeu, 5), amb l’espectacle fresc i divertit, “Amor, dolor (pero poco) y humor” en el qual Yoni Ramínez ens presenta aquesta visió del món tan peculiar de Gloria Fuertes, que transita des de la realitat més cruel fins al disbarat més oníric, amanit tot pel seu fi humor i ironia.

Els dies 26, 27 i 28 de juny, en el Forn Cultural (Plaza Francisco López Pina s/n), tindrà lloc el seminari “Retorn al món dels mites”, impartit pel reconegut escriptor i Premi Nacional de Narrativa, Gustavo Martín Garzo, en el qual es tractarà el món del mite amb escenes de pel·lícules relacionades amb aquests.

A més, en el mateix lloc, els dies 6 i 7 de juliol, començaran les “I jornades sobre educació i intel·ligència emocional”, trobada en el qual es pretén acostar l’alumnat d’educació, el professorat i els educadors en general als conceptes d’emoció i d’Intel·ligència Emocional des d’una perspectiva essencialment pràctica.

I per a finalitzar, i amb motiu de la clausura dels cursos d’estiu, la Seu Universitària Petrer ha preparat un recital de poesia i guitarra titulat “A l’empara d’oliveres i ametlers” un espectacle interpretat pel poeta Antonio Carvajal (Premi Nacional de Poesia ) i el guitarrista petrerí, Pepe Payá, amb una selecció de poemes de Miguel Hernández i música de Falla, Granados, Sor i Tárrega, que ret homenatge a Miguel Hernández en el 75 aniversari de la dolorosa mort d’aquest en el Reformatori d’Adults d’Alacant, víctima de la intolerància i la repressió franquista. El recital tindrà lloc al Centre Cultural de Petrer, el dimarts 25 de juliol, a les 22:00 hores.

 

Per a més informació i inscripció en els cursos d’estiu:

Para més informació i inscripció en les activitats culturals.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464