Saltar apartados

La Universitat d'Alacant acull una jornada commemorativa sobre els quaranta anys de la Infermeria a la Universitat (1977- 2017)

El grau en Infermeria és un dels més sol·licitats en la UA i se situa en les primeres posicions dels rànquings de recerca, qualitat de la docència i ocupabilitat

 

Jornada_Enfermeria40Alacant. Dimarts, 23 de maig de 2017

Infermeria està d'aniversari. Fa quaranta anys que es va establir el marc normatiu perquè la Universitat acollira en les seues aules la formació de professionals d'infermeria. De la mateixa manera, iniciaven la seua marxa de normalització acadèmica escoles i departaments amb aquesta àrea de coneixement en totes les universitats que oferiren aquesta titulació. «Actualment, el grau en Infermeria és una titulació de les més sol·licitades de la Universitat d'Alacant any rere any i és reconeguda per la seua qualitat tant a escala nacional com internacional, a més d’aparèixer sempre en les primeres posicions dels rànquings de recerca, qualitat de la docència i ocupabilitat», apunta la seua coordinadora acadèmica, Eva María Gabaldón. De fet, en l'últim rànquing d'universitats del diari El Mundo, el grau en Infermeria de la Universitat d'Alacant apareix en quart lloc.

En aquest context, dijous vinent, 25 de maig de 2017, la Universitat d'Alacant acull unes jornades organitzades pel CECOVA i els col·legis d'Infermeria d'Alacant, Castelló i València, que pretenen ser un reconeixement explícit «a totes les persones que van fer de la infermeria motiu d'estudi i recerca, a tots els que van reivindicar millores professionals, laborals, als que van posar el punt de mira en les cures a la ciutadania i, en definitiva, als que van dignificar la professió i la seua imatge pública», assenyalen des de l'organització.

D'altra banda, amb aquest esdeveniment es busca mostrar a les noves promocions totes les vicissituds per les quals van haver de passar els seus companys fa quaranta anys per a aconseguir que els ensenyaments tingueren el reconeixement acadèmic, posant «noms i cognoms» a situacions concretes, així com la repercussió que aquest fet va tenir en el desenvolupament de la professió, en les àrees assistencials, acadèmiques, gestores i investigadores.

Durant les sessió, que tindrà lloc a partir de les 9.30 hores a la sala d'actes de l'aulari II de la Universitat d'Alacant, diferents ponents i protagonistes d'aquest procés parlaran de com va ser la integració en la universitat, què va comportar i el moment actual de la infermeria des del punt de vista docent, de la gestió, de la recerca i del desenvolupament de les especialitats.

«La Universitat d'Alacant va ser una de les capdavanteres en la implantació de la titulació i creació de l'Escola d'Infermeria, hereva d'aquella Escola situada a l'Hospital General Universitari d'Alacant, en aquells anys Residencia Veinte de Noviembre, i que més endavant ha donat lloc a la Facultat de Ciències de la Salut. Per això ens congratulem de la celebració d'aquesta jornada al si de la nostra universitat i ens sumarem a la celebració del nostre quaranta aniversari de la titulació d'infermeria amb diferents actes que se celebraran durant el final de l'actual curs acadèmic i el començament del següent», explica la coordinadora acadèmica del grau en Infermeria de la UA.

Més informació i inscripcions

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464