Saltar apartados

Les II Jornades de Mobilitat Intel·ligent mostren les últimes novetats aplicades al transport

La sala d’actes de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat d’Alacant acull la segona edició de les jornades que organitza la Càtedra Vectalia de Mobilitat al llarg de tot el matí d’aquest dimarts

Mobilitat_clic

 

Alacant. Dilluns, 29 de maig de 2017

La jornada serà inaugurada pel rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar; l’alcalde d’Alacant, Gabriel Echávarri; i la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador.

La jornada organitzada per la Càtedra Vectalia Mobilitat, l’Ajuntament d’Alacant i l’empresa Pavapark té com a objectiu presentar els avanços de les noves tecnologies com uns grans aliats del sector de la mobilitat, per a aconseguir que els ciutadans puguen usar mitjans de transport cada vegada més nets i sostenibles, i que la planificació servisca per a aconseguir una efectivitat més gran pel que fa a la mobilitat en les ciutats.

Està previst tractar tres temes vinculats a les últimes tendències en noves tecnologies, com són els vehicles elèctrics, els nous sistemes de pagament, els cotxes elèctrics no tripulats, un tema que en els últims mesos ha saltat als mitjans de comunicació i la sostenibilitat. Les capacitats, els comportaments i les actituds dels ciutadans i els reptes a què s’enfronten les administracions seran tractats en el segon bloc, en la taula redona “Experiències de la mobilitat en un clic en els nostres municipis”, que reunirà els màxims representants de la mobilitat d’Alacant, Fernando Marcos; València, Giuseppe Grezzi; Elx, Esther Díez; i Castelló, Rafael Simó.

L’objectiu és implicar els ciutadans a través d’aquestes jornades i per a això s’exposaran els últims avanços en el sector de la mobilitat: els cotxes no tripulats i els sistemes de pagament mitjançant mòbil, d’aplicació tant al transport públic com als estacionaments regulats per a un vehicle privat seran dos dels temes capdavanters.

A més, es parlarà de solucions concretes com és el cas dels beatcons, en el sistema de pagament a través del mòbil que utilitzarà balises connectades a l’autobús per a validar l’operació en pujar a bord. També s’exposarà el cas de Moviltik, una aplicació que servirà per a abonar l’estacionament regulat o zona blava mitjançant l’Smartphone, sense necessitat de desplaçar-se al lloc en què es troba el vehicle.

Avanços i experiències que seran tractats al llarg de les tres taules redones que s’han organitzat durant la jornada, la primera sobre noves tecnologies, una segona sobre noves tendències i finalment la tercera i última que tractarà d’experiències de mobilitat.

Dins del programa es preveu un espai per a parlar de l’accessibilitat en les ciutats i de les diferents solucions que poden aplicar-se perquè les persones amb mobilitat reduïda (PMR) puguen desplaçar-s’hi més fàcilment.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464