Saltar apartados

Les Universitats Públiques Valencianes donen el seu suport a la nova Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació

 

Alacant, Castelló i València. Dilluns, 22 de maig de 2017

La Comissió Interuniversitària en favor d’una Radiotelevisió Pública Valenciana (CIRTPV), creada i integrada per les cinc universitats públiques valencianes arran del tancament de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), ha manifestat el seu suport al nou equip directiu de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació encapçalat per Enrique Soriano, a les seues primeres mesures i ofereix la col·laboració del Sistema Universitari Públic Valencià amb la nova radiotelevisió pública.

Les universitats públiques valencianes han valorat molt positivament el procés de selecció de la directora general de la nova corporació, Empar Marco, escollida per la seua trajectòria professional i per la qualitat del seu projecte empresarial, i han remarcat que és la primera vegada que se selecciona la direcció general de l’RTV pública per la via d’un procés públic i obert a la concurrència, i es congratulen que una dona haja sigut seleccionada.

La CIRTPV valora molt positivament l’anunci d’Empar Marco de la creació d’un departament dedicat exclusivament a la investigació, la innovació i el desenvolupament de nous formats transmèdia, mitjançant la signatura de convenis de col·laboració amb les universitats valencianes.

La Comissió Interuniversitària aposta pel treball col·laboratiu, especialment en un context de retallades pressupostàries i quan és imprescindible que els mitjans de comunicació públics siguen molt escrupolosos amb l’acompliment del seu mandat de servei públic cap a la societat, i ofereixen la col·laboració la capacitat de les universitats valencianes d’aportar innovació, coneixement i talent, investigació i formació.

També ha destacat el paper fonamental dels joves diplomats universitaris, que han de tenir un paper fonamental davant d’un repte tan exigent com la posada en marxa d’uns mitjans de comunicació públics de proximitat, de qualitat, en valencià, i que han de ser motor de la innovació en l’audiovisual valencià i espanyol.

Les universitats valencianes destaquen la rellevància de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació per a la reactivació del sector audiovisual valencià, fonamental per a potenciar les indústries culturals i creatives valencianes en un context econòmic advers derivat de la crisi econòmica i, especialment, del tancament de l’antiga RTVV. Així mateix destaquen l’important valor social de la nova radiotelevisió pública en la promoció de la llengua, la visibilitat dels teixits productius i la pluralitat i diversitat cultural i de la societat civils valencianes, i aposten per la participació ciutadana, la producció audiovisual de qualitat i en valencià.

En aquest context, la CIRTPV fa una crida a la comunitat universitària, especialment, i a la societat valenciana, per a donar suport al projecte de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, un dels més innovadors i valents en el context espanyol i internacional en l’actualitat, i manifesta al Consell Rector i a la Direcció General del CVMC la disposició del sistema universitari públic valencià en aquesta fita històrica per a la societat valenciana.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464