Saltar apartados

Les XV Jornades de Xarxes d'Investigació en Docència Universitària i el I Workshop Internacional d'Innovació en Ensenyament Superior i TIC, juntes en XARXES-INNOVAESTIC 2017

968 participants hi acudeixen de 33 universitats espanyoles i 21 estrangeres originàries d'Equador, Regne Unit, Portugal, República Txeca, Colòmbia, Mèxic, Itàlia, Xile, Perú i Paraguai

L'editorial Octaedro, posicionada en el primer quartil en el Scholarly Publishers Indicators-CSIC, publicarà el volum Recerca en docència universitària

 

 

Alacant. 31 de maig de 2017

Amb el lema «Dissenyant el futur a partir de la innovació educativa en la universitat» comença demà dijous, 1 de juny, en la Facultat d'Educació de la Universitat d'Alacant Xarxes-Inovaestic 2017. Es tracta de la trobada que aglutina, de manera conjunta, les XV Jornades de Xarxes de Recerca en Docència Universitària (XARXES 2017) i el I Workshop Internacional d'Innovació en Ensenyament Superior i TIC (INNOVAESTIC 2017). L'esdeveniment se celebrarà els dies 1 i 2 de juny de 2017.

Xarxes-Innovaestic 2017 naix al si del Programa Institucional Innovació, Investigació, Internacionalització i Col·laboració en Educació (I3CE) 2016-2020 de l'Institut de Ciències de l'Educació-ICE de la UA. Pretén ser un punt de trobada per a l'intercanvi, debat i reflexió de recerques, innovacions i experiències educatives entre docents i professionals vinculats a l'àmbit de l'ensenyament superior amb la finalitat de millorar la qualitat educativa.

La internacionalització de l'esdeveniment amb un total de 968 participants, provinents de 32 universitats espanyoles, a més de la UA, i 21 estrangeres de països com Equador, Regne Unit, Portugal, República Txeca, Colòmbia, Mèxic, Itàlia, Xile, Perú i Paraguai, se citaran aquests dies a la UA per a tractar de propostes d'innovació i resultats de recerca entorn de l'educació superior, i tot això de forma col·laborativa, de manera que queden assentats, així, el conjunt de pilars referit.

Un total de 289 contribucions han sigut acceptades, després de superar un rigorós procés de selecció per peer review, entre comunicacions orals i pòsters, rubricades per un total de 944 autors diferents amb temàtiques que giren entorn de la recerca referida a l'àmbit de la docència en educació superior, experiències educatives innovadores, la qualitat i l'avaluació per a la millora de l'educació superior, l'accessibilitat i igualtat d'oportunitats, la tutorització, suport i orientació a l’estudiant per a la millora de l'aprenentatge i la qualitat educativa, nous escenaris digitals, així com la innovació en educació no universitària amb la finalitat de tendir ponts amb l'educació superior.

Durant dos dies es desenvoluparan les diverses activitats programades, com ara conferències plenàries, tallers, grups d'experts, així com sessions de comunicacions i pòsters. Entre els ponents plenaris destaquen personalitats de talla internacional com Fabrizio Manuel Sirignano, vicerector de Formació Permanent de la Università degli Studi Suor Orsola Benincasa di Napoli, o la professora Mercè Gisbert Cervera, de la Universitat Rovira i Virgili.

El grup d'experts titulat «Tecnologia i ensenyament. Reptes i noves tendències» compta amb el professor Julio Cabero de la Universitat de Sevilla, Àgueda Gras-Velázquez, coordinadora d'European Schoolnet; la professora M. Paz Prendes Espinosa, de la Universitat de Múrcia, i Ramón López Martín, vicerector de Polítiques de Formació i Qualitat Educativa de la Universitat de València.

El dia 2 de juny estan programats vuit tallers en els quals els participants interactuaran de manera activa amb propostes innovadores en què la tecnologia és un component important de canvi i renovació.

La sala d'actes de la Facultat d'Educació serà el lloc de celebració de l'acte inaugural i l'acte de clausura, així com les sessions plenàries. L'exposició oral de les comunicacions tindrà lloc en les aules d'aquesta facultat. L'aula polivalent de la primera planta serà l'espai destinat per a col·locar els pòsters.

L'Editorial Octaedro (Q1 en el Scholarly Publishers Indicators-CSIC) publicarà el volum Recerca en docència universitària. Dissenyant el futur a partir de la innovació educativa (format digital, amb ISBN), dotat de Consell Científic Internacional. S'inclouran textos complets acceptats després del procés de double blind peer review.

A més de la publicació d'Octaedro, l'ICE de la Universitat d'Alacant publicarà el llibre d'actes (en format digital) a partir dels resums de les propostes acceptades de les comunicacions orals i pòsters, i un altre volum (format digital, amb ISBN), dotat de Consell Científic Internacional. S'hi inclouran textos complets acceptats després del procés de double blind peer review.

El vicerector de Qualitat i Innovació Educativa de la UA, Francisco José Torres Alfosea, presidirà i inaugurarà Xarxes-Innovaestic 2017 el dijous 1 de juny, a les 10.00 hores, a la sala d’actes de la Facultat d'Educació. L’acompanyaran en l'acte, Rosabel Roig Vila, directora de l'Institut de Ciències de l'Educació de la UA, i José María Esteve Faubel, degà de la Facultat d'Educació de la UA.

Les jornades es retransmeten per videostreaming.

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464