Saltar apartados

Manuel Palomar ha remarcat la recerca i l'activitat de la UA en favor del foment de l'envelliment actiu i saludable, objectiu en Gerontològica 2017

 

Alacant. 24 de maig de 2017

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar Sanz, ha inaugurat aquest matí la Jornada Gerontològica 2017. L’acompanyaven en la mesa inaugural Eva María Gabaldón Bravo, coordinadora de titulació de grau en Infermeria, i Alfonso Soler Gomis, professor de la Universitat Permanent de la UA (UPUA) i president de l'Associació Gerontològica del Mediterrani.

Gerontològica 2017 està promoguda i organitzada per l'Associació Gerontològica del Mediterrani (AGM), la Facultat de Ciències de la Salut i la Universitat Permanent de la Universitat d'Alacant. Aquesta edició tracta de la «Formació i investigació en envelliment actiu i saludable a la UA».

Manuel Palomar ha destacat l'orgull que representa per a la UA acollir aquestes jornades que apleguen tres institucions importants a l'hora de decidir les pautes del que pot ser l'envelliment actiu i saludable: l'AGM, la Facultat de Ciències de la Salut i la UPUA.

El rector ha evidenciat la importància de la gerontologia, destacant el fet que la regió mediterrània és lloc d'acollida de persones grans procedents de països del nord d'Europa, i és important la qualitat de vida d'aquest sector poblacional, també a l'hora d'abordar polítiques socials, governamentals, científiques. En aquest sentit, Palomar ha subratllat les virtuts del Programa 2020, que ja compta amb unes quantes línies prioritàries de recerca centrades en l'envelliment actiu, a moltes de les quals s'ha acollit la UA. «Cal donar vida als anys i no anys a la vida», ha indicat el rector. Anotava Palomar que és indubtable que cal establir polítiques d'envelliment actiu.

Alfonso Soler Gomis ha manifestat la seua satisfacció per participar en aquesta jornada, que intenten posar en valor la conjunció d'objectius de l'AGM i de la UA pel que fa al foment de l'envelliment actiu i saludable dels més grans de 65 anys. Soler ha informat que, segons la Comissió Europea, el 2050 representaran el 30 % de la població, dels quals, un altre 30 % seran octogenaris.

Per la seua banda, Eva María Gabaldón Bravo esmentava l'àmplia activitat formativa i investigadora de la UA i la Facultat de Ciències de la Salut per a benefici de les persones grans. «Que els nostres majors senten que la UA realitza projectes tenint-los al pensament», apuntava.

El tema d'aquesta edició s'ha centrat en la promoció de la salut del grup de persones grans a través de la formació tant de professionals com de la ciutadania en general, la recerca en temes d'envelliment i l'especialització.

Concepción Bru Ronda, directora de la UPUA i investigadora en programes nacionals i internacionals orientats cap a la formació i l'envelliment actiu de les persones grans, pronunciava la conferència inaugural.


Al vestíbul de l'edifici Germà Bernàcer, lloc de celebració de l'esdeveniment, i amb motiu de la jornada i d'un congrés que se celebrarà pròximament, s’exposaven vuit pòsters elaborats per alumnat de la UPUA, emmarcats dins de projectes de recerca de la UPUA, alguns dins de l'àmbit de la UE i altres sorgits de la Incubadora de Valors, una de les iniciatives de la UPUA. Per a confeccionar-los, s'han donat unes pautes als grups perquè pogueren treballar els estudis dels diferents projectes.

 

INAUGURACION_GERONTOLOGICA_2017_1
INAUGURACION_GERONTOLOGICA_2017_2
INAUGURACION_GERONTOLOGICA_2017_3
INAUGURACION_GERONTOLOGICA_2017_4
INAUGURACION_GERONTOLOGICA_2017_5

Fotografies: Roberto Ruiz. Taller d'Imatge (FGUA).

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464