Saltar apartados

María Blasco clou aquest divendres en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant de la UA el cicle Divulgar-te amb la conferencia "Ciencia e inmortalidad"

L'artista Luisa Pastor, amb la seua sèrie “Neuronal System”, comparteix sessió amb la científica

 

Luisa_Pastor1

 

 Maria_Blasco1

Luisa Pastor, artista conceptual

María Blasco, directora del Centro Nacional de

Investigaciones Oncológicas (CNIO) y

cap del grup de Telómeros i Telomerasa en el CNIO

 

Alacant. 29 de maig de 2017


María Blasco, doctora honoris causa per la Universitat d'Alacant, directora del Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques (CNIO) i cap del grup de Telòmers i Telomerasa en aquest centre investigador, tanca el divendres 2 de juny el cicle DivulgArte a la Seu Universitària Ciutat d'Alacant del carrer de Sant Ferran 40. Compartirà taula amb ella l'artista conceptual Luisa Pastor.

«Ciencia e inmortalidad» és el títol de la conferència que pronunciarà Blasco. «Per què som mortals?» és la pregunta que s'ha fet al llarg de la seua vida científica, i que tota persona s'ha plantejat en algun moment, com reconeixia en el seu discurs d'investidura com a honoris causa en la UA el 27 de gener passat.

La ciència és per a Luisa Pastor, llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Granada i doctora per la Universitat Miguel Hernández d'Elx, una de les grans línies de recerca entorn de la qual centra els seus treballs. En el projecte Neuronal System reinterpreta els sistemes neuronals representats pel científic i premi Nobel Santiago Ramón y Cajal, per la vida i obra del qual sent una fascinació especial, i hi analitza la relació entre el macro i el micro.

DivulgArteUA2

DivulgArte tanca la seua segona edició, per la qual han passat els investigadors Joaquín de Juan Herrero, catedràtic de Biologia cel·lular de la UA; la divulgadora científica i matemàtica de la UA, Lorena Segura Abad; el doctor en Ciència dels Materials, Francisco Javier Narcis Romero, i els artistes Ana Pastor; Kaufman i Lidó Rico.

El 2016 s’iniciava el cicle pel qual han passat els investigadors de la UA Jorge Olcina, catedràtic d'Anàlisi Geogràfica Regional; Santos Rojo, director del Departament de Ciències Ambientals i Recursos Naturals, Segundo Ríos, professor de Botànica, membre de l'Institut de Biodiversitat CIBIO i director de l'Estació Biològica Torretes, i José Antonio Pérez Turpin, professor titular Educació Física i Esportiva en el Departament de Didàctica General i Didàctiques Específiques, els quals van compartir taula i diàleg posterior amb els artistes Olga Diego, Aurelio Ayela, Miriam Martínez Guirao i Saúl Sellés.

La sessió és el divendres 2 de juny, a les 20.15 hores, a la Seu Universitària Ciutat d'Alacant del carrer de Sant Ferran 40.

El cicle està organitzat per la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i coordinat per Marina Limiñana Gregori, tècnica de Comunicació de la UA.

 

Notícies relacionades:


Sang i Art, juntes a la Seu Ciutat d'Alacant de la UA

La passió per les matemàtiques i la seua translació a l'Art inundarà el dimarts, a DivulgArte, la Seu Ciutat d'Alacant de la Universitat d'Alacant

L'artista murcià Lidó Rico i l'investigador Javier Narciso comparteixen demà dimarts 31 taula a DivulgArte

María Blasco tanca la segona edició de Divulgar-te, que torna el dimarts a la Seu Universitària Ciutat d'Alacant de la UA

Investigadors i artistes es trobaran en el cicle DivulgArte, que comença dimarts a la Seu Universitària Ciutat d'Alacant

 

Xarxes socials:

https://www.facebook.com/campusua

https://www.facebook.com/sede-ciudad-de-alicante-universidad-de-alicante-127978287284043/

https://www.facebook.com/cienciayarteua/

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464