Saltar apartados

Comencen les estrenes de les Aules Culturals de la UA

A partir de la setmana vinent arriben les estrenes de l'Aula de Teatre amb “Besos” i “Comedia sin título” de Lorca; l'espectacle “In love” de l'Aula de Dansa Contemporània; “Pluto” amb l'Aula de Teatre de la Universitat Permanent, i l'actuació de la Coral UA

 

Aules_CulturalesUA1
Aulas_CulturalesUA2a
Aulas_CulturalesUA3a
Aulas_CulturalesUA4a

 

Alacant. Divendres 12 de maig de 2017

Les Aules Cultures de la Universitat d'Alacant presenten durant els mesos de maig i juny els treballs desenvolupats durant tot l'any. La setmana pròxima comencen les estrenes de les Aules de Teatre contemporani i clàssic, dansa contemporània, la Coral de la UA i l'Aula de Teatre de la Universitat Permanent (UPUA).

L'arrancada d'aquestes estrenes tindrà lloc dimarts vinent, 16 de maig, amb l'obra Besos, sota la direcció de Toni Ferre, interpretada per l'agrupació de teatre contemporani de l'Aula de Teatre de la UA. Besos és un text sobre l'amor escrit per Carles Alberola i Roberto García, tàndem habitual d'una de les companyies teatrals valencianes amb més bagatge, Albena Teatre. Serà al Paranimf, a les 20 h. Entrada per invitació.

Després de la funció solidària del gener, torna la Coral de la Universitat d'Alacant, liderada per Shlomo Rodríguez, per a presentar tot el treball realitzat durant l'any pel col·lectiu. Serà el dimecres 17 de maig, amb les mateixes condicions que per a la resta d'estrenes de les Aules: a les 20 h, al Paranimf i amb entrada per invitació.

El divendres 19 de maig continuen les estrenes de l'Aula de Teatre, en aquesta ocasió amb el Grup de Teatre Clàssic, sota la direcció d'Iván Jiménez, i l'obra Comedia sin titulo, la gran creació que Federico García Lorca estava gestant quan va ser afusellat, fa ara vuitanta anys. Aquesta obra s'insereix dins de la seua trilogia del Teatre Impossible, juntament amb Así que pasen cinco años i El público (Paranimf, 20 hores. Entrada amb invitació).

L'Aula de Dansa Contemporània, dirigida per Inmaculada Manresa, mostrarà el seu projecte In love, el dimarts 23 de maig a les 20 h. In Love és una funció que intenta tocar amb la punta dels dits el que l’amor té d’indescriptible: un espai, una forma, una olor, un so, una substància, plenitud i buit, encís i desencís. Entrada amb invitació.

Les estrenes conclouran el dimarts 13 de juny (20 hores. Paranimf. Entrada amb invitació), de la mà de l'Aula de Teatre de la Universitat Permanent de la UA (UPUA), que representarà Pluto, d’Aristòfanes. Plutus, el déu dels diners, cobrarà vida en una comèdia àcida que dirigeix Pascual Carbonell.

"Besos". Grup contemporani de l'Aula de Teatre de la UA

Dimarts 16 de maig. 20 hores. Paranimf

El grup contemporani de l'Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant, dirigit per Toni Ferri, ha escollit per al seu muntatge del curs 2016-17 l'obra Besos, escrita per Carles Alberola i Roberto García (Albena Teatre). Composta per diferents escenes de parella amb un encaix coral, Besos tracta de les misèries humanes davant les relacions, de l'amor o, més aviat, del concepte que en tenim, del sexe, dels desitjos i, sobretot, de la por davant les relacions de parella.

Besos va obtenir el Premi de Teatres de la Generalitat i Premi Max al Millor Text en Català l'any 2000, i ha esdevingut un dels majors èxits del teatre valencià. Una obra fresca, còmica, àcida i vigent, que Toni Ferri ha escollit, a més, pensant en la seua idoneïtat per a iniciar els alumnes/actors en el teatre i en la interpretació, o per a aprofundir en els coneixements interpretatius dels qui ja hi tenen experiència. Segons les seues paraules, «és una obra molt divertida de treballar i ideal per a formar grup».

Enguany, el grup contemporani de l'Aula de Teatre de la UA està format per deu actors i actrius, set dels quals han viscut la seua primera experiència teatral. Un elenc molt jove, amb una mitjana d’edat entorn dels 22 anys. La representació serà en valencià.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464