Saltar apartados

La Fundació Banc Sabadell col·labora amb la Càtedra Antoni Miró d'Art Contemporani de la UA

Gràcies a aquesta col·laboració s'oferiran vuit beques per a recerca en art contemporani i per a la producció d'exposicions

RuedaPrensa_Catedra_AntoniMiro1

 

Alacant. Dimecres, 10 de maig de 2017

La Fundació Banc Sabadell i la Universitat d'Alacant han subscrit un acord de col·laboració pel qual la Fundació Banc Sabadell esdevé mecenes de la Càtedra Antoni Miró d'Art Contemporani de la UA. Així ho han anunciat aquest matí en el transcurs d'una roda de premsa Esther Algarra, secretària general de la UA, en representació del rector de la Universitat d'Alacant, i el director regional d'Alacant-Centre del Banc Sabadell, Manuel Villalgordo, en representació de la Fundació Banc Sabadell. Tots dos han estat acompanyats pel director de la càtedra, el professor Armando Alberola, i pel vicerector de Cultura, Esport i Llengües, Carles Cortés.

Aquest acord preveu un mecenatge de la Fundació Sabadell destinat a la provisió de vuit beques: tres ajudes per a la producció d'exposicions, en concepte de materials i catàleg; tres ajudes de recerca de teoria, crítica o història de l'art contemporani, sobre qualsevol aspecte relacionat amb les arts, artistes o arts plàstiques, o sobre l'obra d'Antoni Miró amb la publicació del treball l'any 2018, i dues ajudes més de recerca sobre les activitats desenvolupades per Antoni Miró al llarg de la seua trajectòria i la seua repercussió.

La convocatòria pública oficial acaba de publicar-se, i s’adreça, fonamentalment, a joves creadors, investigadors, estudiants i a la societat, en general, amb la finalitat de fomentar la creació artística, promoure la recerca, millorar la formació i augmentar la projecció de joves artistes.Informació i bases de la convocatòria en:

https://www.boua.ua.es/pdf.asp?pdf=4174.pdf

https://www.boua.ua.es/pdf.asp?pdf=4175.pdf

https://www.boua.ua.es/pdf.asp?pdf=4176.pdf

 

La Càtedra Antoni Miró d'Art Contemporani

La càtedra es va crear l'any 2015 amb l'objectiu de promoure i contribuir al coneixement i a la difusió de l'art contemporani, especialment valencià, gràcies a la col·laboració entre la Universitat d'Alacant, Antoni Miró, l'Ajuntament d'Otos i l'Ajuntament d'Alcoi. La càtedra va nàixer amb la voluntat de ser un nucli de reflexió, debat, recerca i divulgació en el camp de l'Art Plàstic Contemporani, així com de les seues relacions amb el pensament i amb la resta de manifestacions artístiques: literatura, música, o el cinema, entre altres. 


Fundació Banc Sabadell

La Fundació Banc Sabadell es va constituir com a fundació privada el 1994 amb la intenció d'estimular l'excel·lència i promoure el coneixement de la cultura. El seu objectiu és promoure activitats de divulgació, formació i recerca en els àmbits educatiu, científic i cultural, així com fomentar el talent jove i donar-li suport.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464