Saltar apartados

La Seu Universitària i l'Ajuntament de Torrevella presenten les jornades "Internet i Joventut: problemes recurrents i com solucionar-los"

 

Jornada_Internet_Joventut

 

Alacant. Dijous, 11 de maig de 2017

La regidora de Benestar Social, Fabiana Ibarra, ha oferit una roda de premsa amb el coordinador de la Seu Universitària de Torrevella, José Norberto Mazón, en la qual s'han presentat les jornades «Internet i Joventut: problemes recurrents i com solucionar-los», que tindran lloc el dimecres 17 de maig, al Centre Cultural Virgen del Carmen, i el dimarts 23 de maig, al Centre d'Informació Juvenil (CIAJ). Jornades que s’han organitzat amb la finalitat de «donar eines als pares i als formadors, mitjançant unes jornades pràctiques de les quals es puguen aplicar els coneixements adquirits», ha dit l'edil qui ha incidit en la necessitat que «cada vegada hi haja més cultura respecte d’aquests temes».

Per la seua banda, Mazón ha explicat que «les noves tecnologies en general, i Internet en particular, s'han convertit en eines molt útils per a la nostra vida diària (tant en l’àmbit professional com en el de la comunicació o oci), de les quals cada vegada més som incapaços de prescindir. No obstant això, el seu ús abusiu pot implicar una sèrie de problemes, sobretot en els joves. De fet, més del 90 % dels joves entre 10 i 15 anys són usuaris habituals d'Internet segons l'Institut Nacional d'Estadística i, segons estudis diversos de la Comissió Europea, molts d'ells estan en risc de convertir-se en addictes a les noves tecnologies a causa de l'abús d'Internet i les xarxa».

Per aquest motiu, ha dit que, per a la UA, aquest és un tema «prioritari». És per això que, com a pares, mares, familiars i educadors cal conèixer i aplicar estratègies de reducció d'un ús indiscriminat i promoure propostes a manera de factors de protecció per a fer front a l'actual banalització d'aquest problema cada vegada més acusat.

Ibarra ha posat en relleu que «cal que les persones adultes tinguen coneixements sobre com poder supervisar l'ús d'Internet en els joves, al mateix temps que aprenem a utilitzar també diverses eines, com ara xarxes socials, d'una manera coherent i evitant qualsevol risc».

Entre els temes que es tractaran en les jornades hi haurà les implicacions negatives que té compartir una fotografia dels fills menors d'edat en Facebook, com activar els controls parentals en els comptes dels nostres fills adolescents o quines són les eines que ofereixen les xarxes socials per a facilitar un ús segur als menors. Mazón ha emfatitzat la importància de «conèixer les conseqüències per a poder actuar i prendre decisions per a fer-ne un ús segur».

La Seu Universitària de Torrevella i la Regidoria de Benestar Social organitzen aquestes jornades amb la finalitat que, com a societat, puguem conèixer els problemes freqüents d'Internet en la joventut i com aportar-hi solucions. A més, compten amb la col·laboració de les regidories d'Educació i de Joventut, així com l'Institut Municipal de Cultura.

Més informació i inscripció

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464