Saltar apartados

Les estrelles Michelin van a la Universitat

La Universitat d'Alacant analitza “La gastronomia com a referent empresarial i turístic” en unes jornades dilluns pròxim, 15 de maig

 

Jornades_Universitat_GastronomiaAlacant. Divendres, 12 de maig de 2017

Amb la vista posada en els Estudis de Gastronomia que la Universitat d'Alacant té com a objectiu implantar, dilluns vinent tindran lloc les Jornades Universitat-Gastronomia, en les quals s'analitzarà la gastronomia com a referent empresarial i atractiu turístic, a la sala d'actes de l’aulari II del campus de Sant Vicent.

La jornada, que es realitzarà al llarg de tot el dia, compta amb cinc taules redones en les quals es tractaran qüestions com la «Ciència i gastronomia, bon maridatge»; «Gastronomia: clau en la qualitat turística»; «Què hi ha darrere de l'excel·lència»; «Reconeixement de la qualitat», i «Nous espais de comunicació. Una realitat d'avui», en les quals prendran part destacats professionals i experts tant de l'empresa privada com del sector públic.

La trobada reunirà en el tercer dels debats organitzats fins a set estrelles Michelin de restaurants de les comarques d'Alacant, Kiko Moya, de L’Escaleta de Cocentaina; Alberto Ferrúz, d’El Bom Amb, de Xàbia; María José San Román, d’El Monastrell, d'Alacant; Susi Díaz, de La Finca, d’Elx, i Tona Ballester, de Casa Pepa, d'Ondara, els quals explicaran què hi ha darrere de l'excel·lència de restaurants capdavanters com els que representen.

Abans, la vicerectora d’Investigació i Transferència, Amparo Navarro, juntament amb Joan Viñallonga, responsable d’R+D+I d’Helados Alacant; Mari Carmen Vélez, propietària i xef del restaurant La Sirena, de Petrer, i Paco Torreblanca, considerat el millor pastisser del món, debatran sobre el maridatge entre gastronomia i ciència a través de la innovació i la recerca.

En l'apartat de la qualitat turística vista des de la gastronomia es posaran sobre la taula alguns models d'èxit, com els de Dénia i el Pinós o Aliments Marins Marina Alta, el portal Taverna & Wines, i el punt de vista de la secretària autonòmica de Turisme a través del màrqueting i els projectes estratègics. La taula redona sobre el «Reconeixement a la qualitat» comptarà amb els cellers Enrique Mendoza, el Consell Regulador IGP de Xixona, artesania gourmet en productes càrnics, la magrana, salut natural; la carxofa, marca de qualitat, i el gelat artesà de Xixona.

Les jornades tancaran el seu periple per la confluència entre gastronomia, l'empresa i el turisme amb la taula redona sobre els «Nous espais de comunicació. Una realitat d'avui», que comptarà amb experts en continguts digitals com Paco Becerro, responsable de «Directo al paladar», «Lazy blog» i «Diario de viajero. José Ramón Peiró, de Bacomania.com, Oskar García, responsable de plataformes digitals com Food Fighters, «Soy un truhán, soy un señor» i de l'agència Social Monkers, i finalment, Pau Garcia, de l'agrupació Comunitat Valenciana Travel Bloggers.

La inauguració de la jornada, a les 9 del matí del dilluns 15 de maig, serà a càrrec del rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar; María Teresa Cháfer, directora general de Desenvolupament Rural i Política Agrària; Ana Laguna, delegada del rector per a la posada en marxa dels Estudis de Gastronomia de la UA i directora de Relacions amb la Societat; Joaquín Melgarejo, director de l'Institut Universitari de l'Aigua i de les Ciències Ambientals, i José Luis Gascó, director de l'Institut Universitari d’Investigacions Turístiques de la UA.

Les jornades, tal com explica Ana Laguna, s'emmarquen en l'estratègia de «la Universitat d'Alacant, la qual, assumint la seua responsabilitat social, ha pres la iniciativa per a assentar les bases d'un fort compromís en la formació dels futurs professionals en gastronomia que es presenta, en aquest àmbit, com una activitat imprescindible per a garantir, juntament amb altres estratègies, el desenvolupament econòmic, empresarial i científic de la nostra província».

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464