Saltar apartados

La Universitat d'Alacant participa en la III Trobada Bilateral d'Universitats Espanyoles i Algerianes

El vicerector de Relacions Internacionals, Juan Llopis, ha analitzat en la seua intervenció vies concretes per a estrènyer la cooperació entre la UA i Algèria

III_Trobada_bilateral

 

Alacant. Divendres, 3 de març de 2017

La Universitat d'Alacant, a través del seu Vicerectorat de Relacions Internacionals, ha participat en la III Trobada Bilateral d'Universitats Espanyoles i Algerianes, organitzada per la CRUE a la Universitat de Múrcia.

Concretament, el vicerector Juan Llopis ha format part de la taula redona «Experiències i noves perspectives de col·laboració entre Espanya i Algèria», juntament amb el rector de la Universitat Politècnica de Cartagena, Alejandro Díaz, el rector de la Universitat de Skikda, Slim Haddad, el vicerector de relacions internacionals de la Universitat d'Algèria 2, Ratiba Guidou, i José Manuel Durán, project officer del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial CDTI a Algèria.

La UA manté una estreta col·laboració amb institucions algerianes i té vigents convenis amb onze universitats d'Algèria (Mascara; Ciències i de la Tecnologia d'Orà Mohamed Boudiaf; Tilimsen; Medea; Lagnouat; Boumerdès; Escola Nacional Politècnica d'Orà; Béjaïa; Sétif 1; el Centre de Recerca en Antropologia Social i Cultural d'Orà, i la Universitat Khider de Biskra). A més, la Universitat d'Alacant té subscrits convenis específics d'intercanvi amb la Universitat d'Orà 1; l'Institut Superior Àrab de Traducció; la Universitat d'Alger 2, i l'Escola d'Alts Estudis Comercials. Gràcies a aquesta xarxa d'acords, una vintena d'alumnes de la UA han cursat estudis en alguna d'aquestes universitats els últims cinc anys, i més dos-cents estudiants algerians s'han matriculat durant aquest mateix període en estudis de grau, màster o doctorat de la UA.

En la seua intervenció en aquesta trobada, Juan Llopis ha recordat que la I Trobada Bilateral entre universitats espanyoles i algerianes va tenir lloc a la Universitat d'Alacant i ha destacat que «les relacions entre la UA i Algèria són històriques i s'han potenciat els últims anys». En aquest sentit, el vicerector ha detallat la col·laboració entre diversos departaments de la UA i les universitats algerianes, amb les quals comparteixen tesis doctorals i coorganitzen conferències, seminaris i publicacions, «com el llibre publicat recentment Argelia-España. Puentes en la Historia, en el qual han participat investigadors de la UA.

Juan Llopis afirma que el futur de les relacions amb Algèria és molt prometedor amb la posada en marxa de camps de recerca comuns en àmbits tan diversos com la llengua i la cultura, estudis d'empresa i comerç, construcció i restauració, ciències del mar i pesqueres, entre altres, així com l'obertura de nous convenis amb altres institucions algerianes.

Finalment, Llopis ha destacat que el mes de juny passat la Universitat d'Alacant va rebre, per primera vegada, fons europeus de l'exigent programa CA107 d'Erasmus+. La concessió d'aquests fons permetrà incrementar la mobilitat internacional dels estudiants entre la UA i Algèria, Tunísia, Geòrgia, Bòsnia i Sèrbia. En total, els estudiants podran beneficiar-se de set mobilitats de cinc mesos de durada cadascuna, per a les quals la UE ha aprovat concedir a la Universitat d'Alacant un import aproximat de trenta-tres mil euros. «És una excel·lent notícia per a la UA i per als seus estudiants, atès l'alt grau de competitivitat i exigència de la UE per a la concessió d'aquestes ajudes de mobilitat internacional», ha declarat Juan Llopis. 

Notícia relacionada:

La Unió Europea concedeix tots els projectes sol·licitats per la UA en l'exigent programa KA107 d'Erasmus+

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464