Saltar apartados

Març amb "nom de dones" a la Universitat d'Alacant

Un complet programa d’activitats al llarg de tot el mes suma la institució alacantina al Dia Internacional de les Dones

El 8 de març, el Paranimf de la UA acollirà la Gala Igualtat 2017 amb María Josefa Yzuel, guardonada d’aquesta edició, Las Ladies, Inma Serrano i l’Aula de Teatre de la UA

 

Març_NombresMujer1
Març_NombresMujer2
Març_NombresMujer3
Març_NombresMujer4

 

Alacant. Dimecres, 1 de març de 2017

La decidida aposta de la Universitat d’Alacant per la igualtat efectiva entre dones i homes és la protagonista del mes de març amb el dia 8, Dia Internacional de les Dones, com a eix central de la commemoració amb la celebració de la Gala Igualtat 2017 al Paranimf de la UA. Un acte que servirà per lliurar el Premi Igualtat a la catedràtica d’Òptica de la Universitat de Barcelona, María Josefa Yzuel. La gala comptarà també amb la participació del grup teatral Las Ladies, les quals interpretaran monòlegs en clau de dona, i un recital a càrrec d’Imna Serrano, a més de la intervenció de l’Aula de Teatre de la UA.

El mateix 8 de març, una taula redona sobre Dones i Ciència reunirà María Josefa Yzuel, Premi Igualtat de la UA, primera dona llicenciada en Ciències de l’estat espanyol i presidenta de la Societat Espanyola d’Òptica, amb les comissàries de l’exposició «Maria Sklodowska-Curie, una polonesa a París» que acull la sala Aifos de la UA fins el dia 9 de març, Belén Yuste i Sonia L. Rivas, i que moderarà la vicerectora d’Investigació i Transferència del Coneixement, Amparo Navarro. Per la seua banda, la Facultat de Ciències de la Salut llegirà a les 11.30 hores una declaració pública en defensa de la igualtat entre dones i homes.

La vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat, María José Rodríguez, ha assenyalat que «el final de les desigualtats passa per la conscienciació social, la visibilització de la discriminació i l’educació en igualtat. La universitat ha d’actuar com a referent, com a esperó i servir d’avançada, refermant cada pas que es fa en l’equiparació real dels drets i el final dels desequilibris entre dones i homes. En aquest sentit, el programa d’accions i mesures organitzades en la UA al voltant del Dia Internacional de les Dones és col·laboratiu i compta amb la participació i la implicació de tots els serveis i centres universitaris, sota la coordinació del Vicerectorat de Responsabilitat Social i del Gabinet del Rector».

Entre les diferents activitats programades destaca la campanya «Amb noms de dona» que, amb l’objectiu de visibilitzar les dones en els diversos àmbits en què participen, contribueix a promoure i consolidar el principi d'igualtat entre dones i homes. La iniciativa inclou les propostes «Amb noms de dona. Esportistes UA» i «Amb noms de dona. Honoris Causa UA».

També el món de l’esport se suma al Dia Internacional de la Dona amb la Jornada Dona i Esport, la qual consisteix en la realització d'una jornada esportiva entre equips femenins, de voleibol i de futbol sala, dels instituts d'educació secundària de Sant Vicent del Raspeig: IES Gaia, IES María Blasco, IES Sant Vicent.

Les activitats inclouen projeccions de diferents pel·lícules i del cinefòrum «Dona i emprenedoria», amb els films, Sunshine cleaning; Mustang i Made in Dagenham. Exposicions, conferències, cursos i xerrades i presentacions literàries.

Entre les exposicions programades, la mostra de la XI Convocatòria d’Arts Plàstiques mulier, mulieris torna un any més com un clàssic de la Universitat d’Alacant al MUA, la seu d’Alacant acull «Dones excepcionals de la història» i la biblioteca d’Econòmiques la mostra «La dona en el desenvolupament rural».

La xarxa de seus universitàries de la UA també se suma a la celebració del Dia Internacional de la Dona amb tot un seguit d’actes a seus com Villena, Elda, Petrer, la Marina o Alacant amb diferents propostes com la representació de Juana la loca: la reina que no quiso reinar, al teatre Chapí de Villena; el curs Mujeres en la Guerra Civil a Elda; la conferència sobre «Gènere i vulnerabilitat. Quines obligacions imposa el dret internacional?» a la seu de Petrer; la xarrada «Ser mujer en la historia moderna», a la seu de la Marina, a Benissa, o la presentació del llibre El genero de la violència. Mujeres y violència en España (1923-1936).

La diversa i variada programació amb motiu del Dia Internacional de la Dona a la Universitat d’Alacant no és anecdòtica, al contrari, forma part de la missió fonamental de la institució a l’hora de fomentar la formació i la visibilització de la igualtat, amb activitats absolutament transversals que inclouen propostes com el XV Curs «Dones i Dret» que celebra el desè aniversari de la Llei d’igualtat efectiva entre dones i homes o el curs sobre «Emprenedoria i empoderament de dones: Afavorint capacitats per al desenvolupament socioeconòmic local».

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464