Saltar apartados

Nova Zelanda, l'últim país que s'incorpora a l'oferta de mobilitat internacional de la UA

El nombre d'estudiants de la UA que participen en els programes de mobilitat internacional de la UA continua augmentant, amb un increment global del 35% en els dos últims cursos acadèmics

 

 


Alacant. Dimecres, 1 de març de 2017

La Universitat d'Alacant manté la seua ferma aposta per la internacionalització i continua treballant en l'excel·lència dels programes de mobilitat internacional. A través del Vicerectorat de Relacions Internacionals, la UA duu terme estratègies de col·laboració internacional amb universitats i institucions d’arreu del món que estan donant resultats fructífers en matèria de mobilitat internacional. Concretament, tal com detalla el vicerector Juan Llopis, «la participació dels estudiants de la UA en els nostres programes de mobilitat, Europea i no Europea, es continua incrementant. Els dos últims cursos acadèmics 2014/2015 al 2016/2017, el nombre d'estudiants ha augmentat un 35 %, i ha passat de 604 estudiants enviats a 820 aquest curs».

Si bé, l'estratègia dels primers anys de mandat de l'actual Vicerectorat de Relacions Internacionals va ser obrir nous convenis que permeteren la mobilitat internacional als cinc continents, ara, una vegada assolit aquest objectiu, «la prioritat és consolidar tots els acords establits; prestar especial atenció a la qualitat i interès dels acords amb noves institucions; enfortir i ampliar la xarxa existent a altres camps de col·laboració, a més de la mobilitat internacional, com són l'intercanvi d'investigadors i la formació internacional del personal d'administració i serveis. A més, afegeix Llopis, la Universitat d'Alacant ha posat en marxa dobles titulacions gràcies a acords amb universitats estrangeres.

En aquest sentit, l'última universitat i destinació incorporada després de l'aprovació del conveni el mes de gener passat ha sigut la University of Waikato, a Nova Zelanda, després d'anys de negociació, tal com apunta el vicerector Juan Llopis. 

Però, a més, des del juny de 2016, el vicerectorat ha incorporat a la seua xarxa internacional de convenis institucions de gran interès per als estudiants de la UA, com són les universitats nord-americanes de New York (Mercy College); Arkansas (U. of Ozarks), Mississipi, Lousiana (Xavier University) o Florida (a Florida ja hi havia conveni però ara s'hi ha incorporat una de les universitats més prestigioses, la Florida State University).

Els últims mesos també s'han signat acords amb les Universitats d'Equador (Pontifica Universidad Católica), Rio de Janeiro i l'Austral de Xile, a Llatinoamèrica. L'Índia incorpora una segona universitat de destinació, la Veltech Rangarajan Institute of Science and Technology; i també s’hi suma una segona universitat a Austràlia (Perth), la Curtin University.

Les novetats europees vénen de la mà de la University of Applied Sciences and Arts Northwester i la University of Geneva (les dues a Suïssa) i la Universitat de Belgrad (Sèrbia).

 

MAPA INTERACTIU DE MOBILITAT INTERNACIONAL

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464