Saltar apartados

El Dia de la Sociologia a la Universitat d'Alacant posa el cartell de complet

El rector de la UA, Manuel Palomar, ha inaugurat l’esdeveniment centrat en la ponència d’Alejandro Portes, un dels sociòlegs més rellevants de l’actualitat

 

Dia_sociologia1
Dia_sociologia2
Dia_sociologia3
Dia_sociologia4

 

Alacant. Divendres, 17 de març de 2017

Amb la conferència sobre el procés d’adaptació de les filles i els fills d’immigrants residents a Espanya i els Estats Units a càrrec d’Alejandro Portes, catedràtic emèrit de la Universitat de Princeton i de la Universitat de Miami, el Dia de la Sociologia a la Universitat d’Alacant ha posat el cartell de complet.

El membre de l’Acadèmia Nacional de Ciències dels Estats Units i expresident de l’Associació Americana de Sociologia, ha centrat la intervenció en la metodologia i els resultats del seu últim estudi, publicat l’any 2016 per l’Editorial de la Universitat de Califòrnia, ‘Spanish Legacies: the Coming of Age of the Second Generation’. “Una investigació que ha requerit molt d’esforç i col·laboradors que s’ha dut a terme durant 20 anys, des del 1992 al 2012”, ha detallat. “Una de les raons per a dur a terme aquest estudi empíric va ser que més de la meitat de fills d’immigrant residents a Espanya procedeixen de Llatinoamèrica igual que ocorre als EUA”, ha assenyalat Portes.

L’acte, que ha tingut lloc avui divendres 17 de març de 2017 a la sala d’actes de l’aulari II, ha tingut la presència del rector de la UA, Manuel Palomar, juntament amb el degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, José Luis Nicolau; el vicedegà de Màster i Investigació de la Facultat d’Educació, José M. Esteve; i el vicedegà adjunt i coordinador acadèmic de Sociologia, Óscar Santacreu. Tots han coincidit a destacar la importància de la Sociologia, “una titulació emblemàtica de la UA amb una gran experiència”, per a entendre com es forma i funciona la societat per a implementar mesures amb un vertader impacte social.

“Vull felicitar els directors del Departament de Sociologia I i del Departament de Sociologia II Raúl Ruiz i Daniel La Parra, respectivament, per haver comptat amb l’expert en processos migratoris Alejandro Portes, aspecte de plena actualitat que marca les noves decisions geopolítiques, en aquest Dia de la Sociologia en la UA”, ha assenyalat el rector.

 

Projecte “Breaking Good - Challenging Extremism”

El programa d’aquesta edició del Dia de la Sociologia, centrat en l’educació i la inclusió social, també ha tingut la presentació del projecte Breaking Good - Challenging Extremism”. Acció que parteix de 13 estudiants de diferents àrees de coneixement i dos professors de la Universitat d’Alacant que treballa la consciència i la prevenció de violència extremista. "“El nostre objectiu principal és analitzar el seu grau de tolerància i les actituds que mostren cap a altres cultures, i així poder ajudar-los a comprendre la importància del respecte i la diversitat”, assenyalen.

A través de diverses activitats culturals i d’oci, afirmen que, “pretenem atraure el públic jove ja que són el futur i estan a càrrec de mantenir i construir les nostres comunitats”. “La nostra pàgina Breaking Good - Challenging Extremism pretén conscienciar i prevenir la ideologia extremista a través de la promoció de la diversitat i la cooperació entre cultures mitjançant las xarxes socials", assenyalen.

 

Notícia relacionada

El sociòleg de primer nivell Alejandro Portes analitza l'adaptació de les segones generacions d'immigrants a Espanya


VIDEO

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464