Saltar apartados

El sociòleg de primer nivell Alejandro Portes analitza l'adaptació de les segones generacions d'immigrants a Espanya

Aquest divendres 17 de març de 2017, en els actes organitzats a la Universitat d’Alacant al voltant del Dia de la Sociologia

 

Alejandro_PortesAlacant. Dimecres, 15 de març de 2017

La Sociologia "és una ciència apassionant" que s’esforça a comprendre com es formen i organitzen les societats humanes, diagnosticar i prevenir problemes socials i a explicar i predir el comportament col·lectiu en multitud d’àmbits, com l’empresa privada, l’administració pública i les organitzacions no governamentals o entitats no lucratives. Sota aquesta premissa i per a fer conèixer la tasca que es fa en aquesta disciplina, el pròxim divendres 17 de març de 2017 a les 10 hores, la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials i la Facultat d'Educació de la Universitat d’Alacant, en col·laboració amb el Departament de Sociologia I i el Departament de Sociologia II, organitza el Dia de la Sociologia a la sala d’actes de l’aulari II.

El programa d’aquesta edició se centra en l’educació i la inclusió social i tindrà la participació del sociòleg Alejandro Portes, catedràtic emèrit de la Universitat de Princeton i la Universitat de Miami, membre de l’Acadèmia Nacional de Ciències dels Estats Units, i ex-president de l’Associació Americana de Sociologia.

La intervenció de Portes, que ha liderat a nivell mundial l’estudi de la immigració, tractarà sobre les filles i els fills d’immigrants residents a Espanya i la metodologia i els resultats del seu últim estudi “Spanish Legacies: the Coming of Age of the Second Generation”, publicat l’any 2016 per l’Editorial de la Universitat de Califòrnia.

Els treballs de Portes han analitzat el procés d’adaptació als països receptors tant als Estats Units com en diversos països europeus, i s’han centrat en la integració de les segones generacions. En la seua opinió, Espanya és un referent pel que fa al model d’immigració que pot servir d’exemple a altres països ja que "és una societat acollidora, que no té un model d’integració, però en la qual no hi ha una tendència general de discriminació a l’immigrant, potser perquè els mateixos espanyols ho van ser no fa tant de temps”.

Nascut a l’Havana (Cuba), Alejandro Portes és un dels sociòlegs de parla hispana més rellevants en l’actualitat i un autor de referència en l’anàlisi de les migracions i la sociologia econòmica. Té més de 36 llibres i nombrosos articles i capítols en les editorials i revistes de major impacte. Entre els llibres més coneguts d’aquest estan América inmigrante (amb R.G. Rumbaut, Anthropos, 2010) i Economic Sociology: A Systematic Inquiry (2010), publicat en espanyol pel CIS en la col·lecció “Clásicos contemporáneos”  l’any 2014.

La jornada del Dia de la Sociologia a la Universitat d’Alacant 2017 podrà seguir-se en directe a través d’aquest enllaç.

 

Notícia relacionada

Els titulats en Sociologia superen la mitjana nacional d’ocupabilitat en les carreres de Ciències Socials

 

Cartell_Dia_Sociologia2017

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464