Saltar apartados

La Universitat d'Alacant, Aigües Municipalitzades d'Alacant i APSA creen la Càtedra Aigües d'Alacant d'Inclusió Social

La innovadora càtedra de la UA serà un nucli de reflexió, debat i recerca en el camp de la inclusió social

 

Catedra_Aigües1
Catedra_Aigües2
Catedra_Aigües3

 

Alacant. Dimarts, 14 de març de 2017

La Universitat d’Alacant, Aigües Municipalitzades d'Alacant i l'Associació Pro Discapacitats Psíquics de la Província d'Alacant (APSA) han formalitzat aquest matí en el despatx rectoral la creació de la Càtedra Institucional Aigües d'Alacant d'Inclusió Social de la Universitat d'Alacant.

Es tracta, tal com ha indicat el rector, Manuel Palomar, d’«una càtedra innovadora que té com a objectiu convertir-se en un nucli de reflexió, debat i recerca en el camp de la inclusió social». Per a fer-ho es dissenyarà un programa formatiu, així com accions de divulgació i recerca que contribuïsquen a millorar la formació de coneixements d'aquesta matèria. En aquest sentit, Francisco Bartual, d'Aigües Municipalitzades d'Alacant, empresa que aportarà trenta-mil euros anuals de la càtedra, ha assegurat que «aquesta càtedra i el treball que farà responen als objectius de la nostra empresa que aposta inequívocament per la responsabilitat social».

La col·laboració s'emmarca en els projectes d'innovació social que la Universitat d'Alacant desenvolupa a través dels seus programes específics de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I). Una recerca científica que permetrà desenvolupar solucions i serveis innovadors d'intervenció en col·lectius de diversitat funcional.

La professora de la UA María Dolores de Juan, directora de la càtedra de nova creació, ha assenyalat que «es tracta d'un projecte que em genera molta il·lusió com a professional. Treballarem en tres línies: la docència, recerca i la formació, sempre en coordinació amb el Vicerectorat de Responsabilitat Social.

Precisament, la vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat, María José Rodríguez ha destacat que «servirà per a enfortir i impulsar la formació continuada de persones amb diversitat funcional que siga útil per a millorar-ne la inclusió social en tots els aspectes».

Per la seua banda, Manuel Palomar s'ha referit a la nova càtedra com «una mostra de la importància que en la Universitat d'Alacant tenen la responsabilitat social i la inclusió per a crear una societat amb igualtat d'oportunitats per a tots els seus membres i que serveix per a reforçar l'important vincle que ja uneix la nostra Universitat i APSA, per a treballar per la integració social».

Isabel Manero, presidenta d'APSA, s'ha mostrat «il·lusionada per una iniciativa que segur que tindrà continuïtat i que connecta una mica més la Universitat d'Alacant amb la societat», i s’ha mostrat convençuda que «serà un èxit».

A la signatura del conveni de creació de la Càtedra Institucional han assistit, a més dels anteriors, la secretària general de la UA, Esther Algarra Prats, la subsecretària general, Dolores Lozano, el degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, Juan Luis Nicolau, Carlos Giner, gerent d'APSA, Francisco Giménez, responsable d'Ocupació, María José Juan, directora tècnica, i Esther Camarero, Responsable d'Organització i Recursos Humans d'Aigües d'Alacant.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464