Saltar apartados

El Consell de Govern aprova el nomenament de Margo Glantz com a doctora honoris causa per la Universitat d'Alacant

L’escriptora i acadèmica mexicana és una de les grans figures de la cultura del seu país i les seues investigacions són d’un prestigi reconegut en l’àmbit de les lletres hispàniques

 

Alacant. Dijous 23 de març de 2017

El Consell de Govern de la Universitat d’Alacant ha aprovat aquest matí per unanimitat, el nomenament com a doctora honoris causa per la UA de l’escriptor, investigadora i acadèmica mexicana, Margo Glantz, a proposta de la Facultat de Filosofia i Lletres.

Amb una relació estreta amb l’àrea de literatura hispanoamericana i el Centre d’Estudis Iberoamericà Mario Benedetti que es remunta a l’any 2001, la candidatura de Glantz té l’aval que li dóna ser una de les màximes figures de la cultura mexicana. És membre de l’Acadèmia de la Llengua i Premi Nacional de Ciències i Arts, té nombrosos premis i distincions en latituds molt diverses i les seues investigacions acadèmiques gaudeixen d’un reconegut prestigi en l’àmbit de les lletres hispàniques.

La professora, escriptora, acadèmica, periodista i, des del 1994, professora emèrita de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic, ha col·laborat amb la Universitat d’Alacant a través de diferents cursos, jornades i seminaris, impartits des de l’any 2001 i és també la directora de la pàgina dedicada a Sor Juana Inés de la Cruz en la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, portal en què té un espai propi dedicat a la seua obra.

 

Obertura i clausura del curs acadèmic

En un altre punt de l’ordre del dia, el Consell de Govern ha establit per al pròxim 25 de maig, la data del Solemne Acte de Clausura del Curs 2016-17 i, per al 15 de setembre, el d’obertura Oficial del Curs 2017-18, en la qual el professor de la Facultat de Ciències, Juan Antonio Miralles serà qui faça la lliçó inaugural que, segons ha informat el degà, Luis Gras, podria versar sobre els sistemes planetaris.

En aquest sentit, el Consell també ha aprovat acceptar la donació d’un bust de l’astronauta rus Yuri Gagarin per part de l’Associació Casa de Rússia a Alacant, que pròximament se situarà en el Campus en homenatge a les investigacions espacials i la contribució a l’avanç de la ciència.

 

Consell_Governe_març17

Imatge d'un moment de la reunió del Consell de Govern d'aquest matí

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464