Saltar apartados

El Consell Social reivindica la funció social de la Universitat d'Alacant

Durant l’acte de lliurament dels seus primers premis, 22 guardons que reconeixen el compromís d’empreses, persones i institucions amb la institució acadèmica

 

PREMIOS_CONSEJO_SOCIAL_2017_1
PREMIOS_CONSEJO_SOCIAL_2017_2
PREMIOS_CONSEJO_SOCIAL_2017_3
PREMIOS_CONSEJO_SOCIAL_2017_4
PREMIOS_CONSEJO_SOCIAL_2017_5
PREMIOS_CONSEJO_SOCIAL_2017_6
PREMIOS_CONSEJO_SOCIAL_2017_7
PREMIOS_CONSEJO_SOCIAL_2017_8

 

Alacant. Divendres, 24 de març de 2017

El Consell Social de la Universitat d’Alacant, que presideix Francisco Gómez, va lliurar la nit de dijous els seus primers premis, uns guardons que “reflecteixen la voluntat decidida de fer partícip a la societat de les activitats i les potencialitats que té la Universitat d’Alacant en l’actiu principal d’aquesta que és el coneixement, i reconèixer els esforços fets des de la societat per a tendir ponts de comunicació institucional o empresarial amb la seua Universitat i fan ús dels recursos que la Universitat posa a la seua disposició i aporta els propis”, en paraules del seu president.

Un total de 22 van ser els guardons que es van lliurar a la sala de cambra de l’ADDA, espai triat per a aquesta primera cita del Consell Social amb els premiats, en una gala que va conduir la secretària d’aquest, Aránzazu Calzada i en la qual van estar presents els alcaldes d’Alacant i Sant Vicent del Raspeig, Gabriel Echávarri i Jesús Villar, el subdelegat del Govern, José Miguel Saval, el vicepresident de la Diputació, Carlos Castillo o els directors generals Salvador Palazón i Josep Ochoa, a més de l’ex rector Antonio Gil Olcina, vicerectors i degans de la institució educativa alacantina.

El president del Consell Social, Francisco Gómez, va reivindicar en la seua intervenció el paper de la Universitat en l’avanç de la societat “el progrés de la societat alacantina i, en alguna mesura, el desenvolupament de la Comunitat Valenciana està molt relacionat amb la promoció de la Universitat, que és un element fonamental en qualsevol projecte de canvi i que garanteix la consolidació del procés de transformació que les societats avançades demanden” i va assenyalar els premis que es lliuraven anit com “l’expressió de reconeixement i la responsabilitat social de la Universitat d’Alacant amb el seu entorn més proper. Amb aquests pretenem destacar el treball fet per persones i col·lectius que desenvolupen el seu treball dins de la Universitat d’Alacant o en relació amb aquesta i que han contribuït, en cadascun dels àmbits, a la millora de la imatge de la Universitat, a la difusió del treball que aquesta fa i a l’enfortiment de les relacions entre la Universitat i la societat alacantina”.

El rector de la Universitat, Manuel Palomar, va ser l’encarregat de fa lliurament del guardó a l’investigador de la UA Francisco Mojica, a qui el Consell Social reconeixia amb el premi Especial d’Investigació. El rector va reclamar als premiats que “es convertisquen en ambaixadors de la Universitat d’Alacant” i va assenyalar que “som una Universitat socialment responsable, laboratori, cresol i lloc de trobada en benefici de la societat a la qual ens devem per a totes aquelles iniciatives en pro de la millora del nostre entorn”.

 

Premis

Els guardonats van rebre una estatueta obra de l’artista alcoià Antoni Miró inspirada en la “Victòria alada de Samotràcia”, la qual representa, segons va explicar la secretària del Consell Social, Aránzazu Calzada, “el triomf, el mèrit i l’esforç”.

El primer premi va ser el de la categoria de Mecenatge, que va arreplegar el director provincial de Relacions Externes de Mercadona, Luis Consuegra, de mans de la presidenta de l’Associació Provincial d’Hotels d’Alacant, Cristina Rodes. El Premi Mecenatge Formació, que va guanyar Diego Armando Albert Montoro, pel compromís amb la formació dels estudiants a través de l’abonament de matrícules el van arreplegar els seus pares Evaristo Albert i Càndida Montoro, i el va lliurar la presidenta de l’Associació d’Empresàries d’Alacant, María José Bernabeu.

Les responsables de Màrqueting i Comunicació de Llevantina, Covadonga Álvarez i Nuria Izquierdo, van rebre de María del Carmen Berbegal, del Grup Berbegal, el Premi Mecenatge Investigació. I el president de la Cambra de Comerç, Juan Bautista Riera, va fer lliurament a Javier Peláez del Premi Mecenatge Artístic i Cultural, que va recaure en la Fundació Manuel Peláez.

Els antics alumnes de la UA, Hilda Pérez Guardiola, cap de l’Advocacia de l’Estat a Alacant, i Enrique Martínez García, assessor del Banc de la Reserva Federal de Dallas, van arreplegar els seus guardons de mans de la secretària general de Comissions Obreres, Consuelo Navarro, i del secretari de la Unió de Col·legis Professionals, Francisco Martín, respectivament, per la seua destacada trajectòria laboral.

La consultora Everis es va endur el Premi Ocupabilitat. Li’l va lliurar el president de l’Autoritat Portuària d’Alacant, Juan Antonio Gisbert, al soci de la consultora José Pablo Carbonell.

Mihnea Ignat, director titular de l’Orquestra Filharmònica de la UA, va recollir l’estàtua en nom de l’agrupació que li va donar Gómez com a guanyador del Premi Implicació Social. El Premi Implicació Universitària va ser per a l’ONCE i l’alcalde Echávarri va ser l’encarregat de lliurar-li’l a la directora de zona de l’entitat, Estela Medina.

El Premi al Rendiment Acadèmic va reconèixer els estudiants Félix Escalona, Xavier Sánchez, Antonio Esteve, Pablo Aznar, Adrián García, María Moncho i Sergio Esteve. El director de l’Escola Politècnica Superior, Andrés Montoyo; el degà de la facultat de Ciències, Luis Gras; el degà de Ciències de la Salut, José Antonio Hurtado; el degà de Ciències Empresarials i Econòmiques, Juan Luis Nicolau; el degà de Dret, Pedro Femenía; la directora de l’Institut de Ciències de l’Educació, Rosabel Roig; i la directora de l’Institut Universitari d’Arqueologia i Patrimoni Històric, Sonia Gutiérrez, van fer lliurament a cadascun del diploma i de l’estàtua «Victòria de Samotràcia».

La directora de Màrqueting de Gibeller, Maite Torregrosa va fer lliurament del guardó al Mèrit Esportiu a Cristina Gandia, de rem, i l’equip de Futbol Sala Femení de la UA representat en la directora esportiva Ana Costa, i l’entrenador, Carlos Navarro, van arreplegar el de la modalitat d’equips. Els el va lliurar l’alcalde de Sant Vicent.

El Premi al Voluntariat Estudiantil ha reconegut Mirada Solidària que duu a terme un projecte per a millorar la vista a l’Havana. Els directors del projecte Pilar Cacho i Ángel García juntament amb diversos alumnes van recollir l’estatueta que els va donar la secretària general d’UGT a Alacant, Yaissel Sánchez.

El president del Consell Social va tornar a pujar a l’escenari per a lliurar el Premi Especial Mecenatge a Banc Santander per la contribució d’aquest de forma continuada amb la UA. El director territorial, José Miguel Lorente, i el director de zona d’Alacant, Mario Ciurana, van ser els encarregats d’arreplegar-lo.

El rector honorari de la Universitat d’Alacant, Antonio Gil Olcina, va ser l’encarregat de fer lliurament de l’estatueta al catedràtic Francisco Ruiz Bevià a qui es reconeixia per la Trajectòria Acadèmica.

L’acte va acabar com havia començat, amb la interpretació del quartet de corda Mare Nostrum de la Universitat d’Alacant que va ser l’encarregat d’amenitzar la I gal·la de lliurament dels Premis del Consell Social.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464