Saltar apartados

La UA completa les seues instal·lacions amb set nous laboratoris docents al nivell de les millors universitats europees

Situats en el Centre de Tecnologia Química (CTQ) de la Facultat de Ciències, permetran a l'alumnat treballar amb dissolucions de tot tipus, amb material vegetal, fongs, animals, sòls o roques, i amb instrumentació especialitzada

 

LABORATORIOS_CTQ_2017_1
LABORATORIOS_CTQ_2017_2
LABORATORIOS_CTQ_2017_3
LABORATORIOS_CTQ_2017_4
LABORATORIOS_CTQ_2017_5
LABORATORIOS_CTQ_2017_6

Imatges dels laboratoris i de l'acte inaugural

 

Alacant. Dijous, 23 de març de 2017

Des d'aquest matí, la Universitat d'Alacant disposa de set nous laboratoris per a enfortir la qualitat docent i la part pràctica de les matèries impartides en els diferents graus de la seua extensa oferta acadèmica. Amb una superfície de més de 800 m², situats en les tres plantes del Centre de Tecnologia Química (CTQ) de la de la Facultat de Ciències, "els nous laboratoris de la UA completen les seues instal·lacions al nivell de les millors universitats espanyoles i fins i tot europees, aspecte estratègic per a abordar en condicions òptimes la docència pràctica per als títols ja existents en la Universitat d'Alacant, i els que puguen implantar-se en un futur pròxim", ha insistit el degà de la Facultat, Luis Gras, durant l'acte inaugural.

"Amb la inauguració d'aquests nous espais amb una infraestructura científica d'avantguarda, avancem en la nostra política de continuar responent a les demandes docents i investigadores de tots els centres de la UA, com ja hem fet en l'edifici dels instituts universitaris i les facultats de Dret i Ciències de la Salut", ha assenyalat el rector Manuel Palomar. "La Universitat d'Alacant és un actiu viu que ha d'adaptar-se a les noves formes de consum educatiu", hi ha afegit.

En total, la Facultat de Ciències disposa d'un parc de laboratoris d'alta qualitat amb tretze estances amb diferents tipologies i equipament. En concret, dos dels nous laboratoris situats al soterrani del CTQ permeten treballar amb dissolucions i tot tipus de reactius i muntatges, per la qual cosa presenten un major nivell d'exigència pel que fa a mobiliari i seguretat.

D'altra banda, els tres laboratoris de la planta baixa i un altre en la primera són aptes per a treballar amb material vegetal, fongs, animals, sòls o roques. Finalment, les instal·lacions es completen amb un laboratori per a treballar amb instrumentació especialitzada, com ara equips òptics (microscopis i lupes) situat en la primera planta, així com una sala per a instrumentació i un despatx per al personal de la unitat de laboratoris.

"Aquest model centralitzat des de la Facultat de Ciències per a la gestió de laboratoris docents resulta molt adequat en termes d'optimització de recursos, tant econòmics com humans, així com per a la implantació d'hàbits de treball adequats entre l'alumnat, ja que simula un entorn de bones pràctiques que proporciona als estudiants coneixements transversals. A més, a diferència del que ocorre amb altres infraestructures docents, com ara aules o sales d'ordinadors, els laboratoris docents repercuteixen forçosament en la qualitat de la docència", ha explicat Gras.

 

Notícies relacionades

La Universitat d'Alacant inaugura l'aula de pràctiques de criminologia

La Universitat d'Alacant estrena una sala de judicis que permetrà albergar simulacions i seguir processos reals

La Universitat d'Alacant aposta per unir cartografia i informàtica

Els estudiants de Ciències de la Salut de la UA simularan situacions hospitalàries reals amb dispositius tecnològics d'última generació

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464